Șulea s-a apucat să îi amendeze pe floreștenii care nu își curăță terenurile. Rromii au fost trimiși la curățenie



Polițiștii locali din comuna Florești, alături de polițiștii Secției 6, au efectuat o serie de controale privind inspecţia în construcţii și protecţia mediului.

Astfel, în cadrul acțiuilor s-au efectuat controale cu privire la organizările de șantier și la modul de asigurare a pazei și protecţiei aplicandu-se sancţiuni în valoare de 20.000 RON.

Reprezentanţii Compartimentului de Mediu însoţiţi de poliţiștii Secţiei 6 și jandarmi au verificat malul Canalului deversor al Someșului unde s-a constatat prezenţa deșeurilor de tot felul aruncate necontrolat (str. Cloșca, Barbu Lăutaru, Mihail Kogălniceanu). Familiile de rromi au primit saci menajeri având obligaţia să igienizeze terenurile din vecinătatea cursului de apă în maxim trei zile de la data controlului (24.04.2015).

S-a verificat existenţa contractelor de salubritate la 50 de gospodării individuale din comunitatea de rromi iar cei care nu au avut contracte de salubritate au primit somaţii ca în termen de 10 zile să încheie aceste contracte pentru ridicarea deșeurilor menajere.

Reprezentanţii Secţiei 6 Poliţia Rurală Florești cu sprijinul jandarmilor au legitimat aproximativ 60 de persoane care locuiesc în comunitatea de rromi, fiind îmbunătăţită baza de date a Poliţiei.

Primăria comunei Florești anunță că aceste controale vor continua și în luna mai 2015.

Comentarii Facebook