Șulea, despre problema deșeurilor menajere din Florești: Decizia e la consilierii locali - VIDEO

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, susține în continuare necesitatea capitalizării firmei de salubritate SC Quatro Eco Salub SRL, pentru a fi colectate deșeurile din comună.

 

Capitalizarea a fost votată de consiliile locale din Gilău, Măguri Răcătău și Căpușu, mai puțin de cei din Florești (cele patru primării dețin acțiuni la firmă), care susțin că nu le e clar ce se va întâmpla cu banii și dacă nu cumva SC Quatro Eco Salub SRL se va transforma într-un sac fără fund. 

 

Dezbaterea pe tema deșeurilor din Florești, care a avut loc la Prefectura Cluj, a durat mai bine de două ore, iar la final s-a plecat fără nicio concluzie, numai cu spirite încinse.

 

Pe termen scurt singura variantă, în opinia mea, este cea de capitalizare. Pe termen mediu și lung ar fi să analizăm dintre cele două viariante pe care i le-am propus domnului prefect: continuarea cu această firmă și transformarea ei în societate pe acțiuni, pentru că altă soluție nu există și așa am avea un control public, sau închiderea. În prima variantă este vorba despre achiziția de utilaje și containere, pubele, care acum sunt cheltuieli ce vor fi amortizate. 

 

Eu credeam că azi, fiind convocați la instituția prefectului, plecăm cu o soluție clară, iar după-masă intră mașinile și lucrează. Nu s-a ajuns aici pentru că nimeni nu are soluții magice”, a spus Horia Șulea. 

 

Primarul comunei Florești l-a atacat dur pe consilierul local Adrian Mic, de la PMP, care a spus că nu e de acord să aloce bani pentru că nu știe destinația lor. În plus, acesta a spus că serviciile ar trebui privatizate. 

 

Am reușit să mă enervez pe consilierul Adrian Mic de la Florești, care nici în al doisprezecelea ceas nu poate să înțeleagă, de fapt cred că nu vrea să înțeleagă care este situația azi la zi. Le recomand floreștenilor să încerce să îi găsească adresa și numărul de telefon și să-l sune până când îl vor convinge ei că acel gunoi trebuie dus. Cum? Variante sunt multiple, dar nu pot eu și niciun primar nu poate lua decizia de alocare de fonduri către o activitate de interes public până când nu are votul majorității din Consiliul local. Sper ca în următoarea ședință a consiliului local să am votul majorității, pentru că voi introduce în discuție în ședința din 19 ianuarie problema ridicării deșeurilor menajere și a capitalizării SC Quatro Eco Salub. Dacă voi găsi înțelegere mergem înainte, dacă nu chiar nu văd care este soluția”, a mai spus Horia Șulea.

 

Adrian Mic, consilier local PMP Florești, propune privatizarea serviciilor de salubritate din Florești

 

Ideea capitalizării a fost susținută și de ofialii din Măguri Răcătău, Căpușu și Gilău. Viceprimarul comunei Gilău a spus chiar că va încearca să aloce bani în plus pentru a lua toate acțiunile de la firma de salubritate. 

Comentarii Facebook