Social

Șulea, despre problema deșeurilor menajere din Florești: Decizia e la consilierii locali - VIDEO

   

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, susține în continuare necesitatea capitalizării firmei de salubritate SC Quatro Eco Salub SRL, pentru a fi colectate deșeurile din comună.

 

Capitalizarea a fost votată de consiliile locale din Gilău, Măguri Răcătău și Căpușu, mai puțin de cei din Florești (cele patru primării dețin acțiuni la firmă), care susțin că nu le e clar ce se va întâmpla cu banii și dacă nu cumva SC Quatro Eco Salub SRL se va transforma într-un sac fără fund

 

Dezbaterea pe tema deșeurilor din Florești, care a avut loc la Prefectura Cluj, a durat mai bine de două ore, iar la final s-a plecat fără nicio concluzie, numai cu spirite încinse.

 

Pe termen scurt singura variantă, în opinia mea, este cea de capitalizare. Pe termen mediu și lung ar fi să analizăm dintre cele două viariante pe care i le-am propus domnului prefect: continuarea cu această firmă și transformarea ei în societate pe acțiuni, pentru că altă soluție nu există și așa am avea un control public, sau închiderea. În prima variantă este vorba despre achiziția de utilaje și containere, pubele, care acum sunt cheltuieli ce vor fi amortizate. 

 

Eu credeam că azi, fiind convocați la instituția prefectului, plecăm cu o soluție clară, iar după-masă intră mașinile și lucrează. Nu s-a ajuns aici pentru că nimeni nu are soluții magice”, a spus Horia Șulea

 

Primarul comunei Florești l-a atacat dur pe consilierul local Adrian Mic, de la PMP, care a spus că nu e de acord să aloce bani pentru că nu știe destinația lor. În plus, acesta a spus că serviciile ar trebui privatizate. 

 

Am reușit să mă enervez pe consilierul Adrian Mic de la Florești, care nici în al doisprezecelea ceas nu poate să înțeleagă, de fapt cred că nu vrea să înțeleagă care este situația azi la zi. Le recomand floreștenilor să încerce să îi găsească adresa și numărul de telefon și să-l sune până când îl vor convinge ei că acel gunoi trebuie dus. Cum? Variante sunt multiple, dar nu pot eu și niciun primar nu poate lua decizia de alocare de fonduri către o activitate de interes public până când nu are votul majorității din Consiliul local. Sper ca în următoarea ședință a consiliului local să am votul majorității, pentru că voi introduce în discuție în ședința din 19 ianuarie problema ridicării deșeurilor menajere și a capitalizării SC Quatro Eco Salub. Dacă voi găsi înțelegere mergem înainte, dacă nu chiar nu văd care este soluția”, a mai spus Horia Șulea.

 

Adrian Mic, consilier local PMP Florești, propune privatizarea serviciilor de salubritate din Florești

 

Ideea capitalizării a fost susținută și de ofialii din Măguri Răcătău, Căpușu și Gilău. Viceprimarul comunei Gilău a spus chiar că va încearca să aloce bani în plus pentru a lua toate acțiunile de la firma de salubritate

coral1_1_1.jpg
11-1-2017, 14:13
24 vizualizări
8 comentarii
nn19-1-2017, 13:03
tara asta-i doar o mafie
nici o sansa de schimbare sau evolutie
in continuare se construieste in Floresti fara sa fie indeplinite conditii de canalizare , salubritate, proiecte clare de urbanizare.
cine castiga?.....
zi Sulea si traje apa12-1-2017, 17:21
traje apa, poate ia si gunoaiele din Floresti :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Carlos11-1-2017, 18:48
Da de ce e nenea asta primar ? Doar sa mulga bani ?
Ovidiu Rus11-1-2017, 17:26
Primarul trebuie sa puna la dispozitie consilierilor actele de care acestia au nevoie pentru a-si da votul in cunostinta de cauza. Sulea este reprezentantul primariei in administratia Quatro Eco Salub. Sa faca lumina in problema asta! Inca nu are un loc online unde sa prezinte toate hartiile si sa discute cu cetatenii, ceea ce arata ca are ceva de ascuns. Scrie doar pe pagina personala de facebook unde sterge comentarii cum are el chef. Rusine Sulea!
DANA11-1-2017, 17:26
https://www.petitieonline.com/demisia_primarului_din_floresti

acceseaza si tu petitia daca iti pasa !!!!
alexandru11-1-2017, 16:37
Sunt strazi pe care de anul trecut din octombrie nu au mai ajuns masinile de gunoi insa facturile nu au incetat sa apara , sunt emise si ajung la cetateni ca si cum firma Quatro Eco salub si-ar fi indeplinit contractul . OPC a amentat firma cu doar 10.000 lei adica ce incaseaza din 3-4 blocuri la care nici nu au ridicat gunoiul le ajunde de amenda .
Florestiul zace sub gunoaie , primarul se fofileaza si arunca vina pe altii ...e un mare ghetou plin de gunoaie si sobolani , case intre blocuri si blocuri intre case iar asta din cauza cui ..VA ZIC EU ...A CELUI CARE CONDUCE COMUNA ! mergeti in orase capitaliste si vedeti cine isi asuma responsabiltatea pentru orice se intampla negativ in orasul lui ,,,PRIMARUL !!!! ACESTA E RASPUNSUL !!!!
unu11-1-2017, 16:29
Sulea , un taran modern care isi arunca responsabilitatile catre consilieri . El nu este responsabil pentru gunoaie , drumuri , autorizatii construire emise aiurea , aroganta lui deranjeaza deja . Sulea fii sigur ca e ultimul mandat .
unu11-1-2017, 16:32
De ce sa nu se faca licitatie pentru a lasa posibilitatea unei firme capabile sa indeplineasca contractele cu cetatenii ? Pentru ca Sulea doreste fonduri suplimentare , probabil si achizitionarea de utilaje pt gunoi ceea ce inseamna bani pe el ..bani multi .

Cele mai citite ştiri din Social

4026 vizualizări
22-6-2018, 9:45
Tânăr dispărut în centrul Clujul, căutat de familie / Update: A fost găsit» Vezi tot
2873 vizualizări
23-6-2018, 11:27
Tâlhari reținuți la Cluj. I-au smuls lănțișorul de la gât unei femei în plină zi, în cartierul Între Lacuri» Vezi tot
2867 vizualizări
22-6-2018, 18:25
Imagini cu suspectul care a plantat cutia cu explozibil lângă mașina unui pompier, în Mănăștur FOTO/VIDEO» Vezi tot
2499 vizualizări
23-6-2018, 12:42
Protest pe grindină, al Noii Drepte, la Cluj. Militează pentru familia tradițională FOTO/VIDEO» Vezi tot
2093 vizualizări
22-6-2018, 16:01
Percheziții la traficanți de droguri, la Cluj. Trei ”dealeri” au fost puși sub arest preventiv FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?