Subofițeri de la ISU Cluj avansați în grad de ZIUA PROTECŢIEI CIVILE DIN ROMÂNIA

 

Aniversarea Zilei Protecţiei Civile din România este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie, dată la care, prin Înalt Decret Regal, în anul 1933.

 

Cu această ocazie, au fost avansaţi înainte de termen un ofiţer şi trei subofiţeri din cadrul ISU Cluj. 

 

Componentă a sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă, parte integrantă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, protecţia civilă din România are astăzi ca misiune principală intervenţia la dezastre: inundaţii, cutremure, asanare pirotehnică, risc radiologic, transport de substanţe periculoase, alunecări de teren, fenomene meteo periculoase.

 

În cele peste opt decenii de existenţă structura şi-a eficientizat misiunile, în scopul asigurării unui răspuns operativ, implicare şi profesionalism, forme de colaborare cu structurile de ordine publică şi siguranţă naţională, dar şi cu societatea civilă, apropiere de cetăţean şi de aşteptările acestuia.

 

Vă felicit, dragi colegi, pentru dăruirea cu care vă indepliniţi misiunile, pentru profesionalismul şi rapiditatea cu care actionaţi în situaţii limită!”, le-a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

Comentarii Facebook