Studiu: Clujul se laudă degeaba! Top oraşe cu cele mai bune spitale din România

 

Conform unui studiu, Clujul nu a intrat nici măcar în top cinci al oraşelor cu cele mai bune spitale din România.

 

Clujul are spitale de top, dar se pare că sunt insuficiente din punct de vedere calitativ pentru a intra în top cinci al orașelor cu cele mai bune facilitati medicale din Romania

 

Cu 16 spitale de stat si private, alaturi de alte peste 90 de cabinete private si zeci de farmacii, Oradea, resedinta si cel mai mare oras din judetul Bihor, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din Romania.

 

Clasamentul continua cu orasele Brasov, Timisoara, Targu Mures, Baia Mare, Pitesti si Cluj-Napoca. Capitala ocupa locul 9 in topul oraselor cu cele mai bune facilitati medicale din Romania. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orase din punctul de vedere al facilitatilor medicale se numara Giurgiu, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui.

 

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de romani ca fiind regiunea cu cele mai bune facilitati medicale, fiind urmata de Maramures, Crisana si Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul perceptiei locuitorilor fata de facilitatile medicale in orasele si cartierele lor a fost obtinut de Dogrobea, Moldova si Muntenia. Zona Bucuresti si Ilfov se afla la mijlocul clasamentului.

 

In general, orasele cu un numar mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat si o rata a somajului scazuta au fost considerate si orasele cu cele mai bune facilitati medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase orase din punct de vedere al facilitatilor medicale au in medie sub 100.000 de locuitori si o rata a somajului ridicata.

 

În privinșa cartierelor, Zorilor este cartierul clujean cu cel mai bun acces la facilitățile medicale.

 

 

Comentarii Facebook