Miercuri 24 Aprilie

Studentii tunisieni din Cluj risca expulzarea din cauza problemelor sociale si economice din tara lor! - VIDEO


Studentii tunisieni din Cluj risca sa fie expulzati din cauza problemelor sociale si economice din tara lor. Ei cer sa nu mai fie "vanati" de politistii de la Imigrari pentru a-si putea continua studiile.
 
Vicepresedintele Associmed, organizatia studentilor tunisieni de la UMF Cuj, Sonia Moussa, cere sa fie modificata procedura de acordare a permisului de sedere, care sa fie valabil un an de zile, nu in functie de plata taxei la facultate.

Sonia sustine ca problemele din tara de origine ii impiedica in acest moment sa isi plateasca taxele la zi si din aceasta cauza au probleme cu politistii de la Serviciul de Imigrari Cluj.

"In Tunisia nimeni nu mai munceste si parintii nostri nu mai castiga bani. Bancile sunt inchise si nici nu pot fi scosi bani din banca. Este un haos. In aceste conditii nu avem bani sa platim taxele si de abia ne descurcam cu chiriile si viata de zi cu zi", a spus Sonia Moussa.

Multi dintre studentii tunisieni nu au mai reusit sa isi plateasca a doua transa a taxei scolare si in aceste conditii risca sa fie expulzati. 

"Sunt colegi care nu si-au platit transa a doua a taxei si risca sa fie amendati si chiar expulzati de Serviciul de Imigrari Cluj. Cerem sa fie mai multa permisivitate, macar in acest an cand ne merge mai rau", a mai spus Sonia.

UMF Cluj a prelungit perioada de plata a taxei pana in 16 mai pentru a le acorda o mana de ajutor studentilor tunisieni.

La Universitatea clujeana invata 720 de studenti tunisieni care platesc anual cate 3.860 de euro taxa.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a depus o solicitare ministerului Administratiei si Internelor pentru a gasi o solutie in aceasta problema.

Comentarii Facebook