Studentii din Republica Moldova, care vin in anul I la Cluj, beneficiaza de "ghizi" pentru a se descurca prin oras


Bobocii din Republica Moldova, care vin sa studieze la Cluj, sunt "adoptati" si, timp ce cateva zile, beneficiaza de ghizi pentru a se descurca prin oras, anunta Grupul de Initiativa Basarabeana (GIB) Cluj.

Proiectul ii vizeaza pe tinerii din anul I si este organizat de GIB, in colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai si Consiliul Local. In perioada 24 septembrie - 10 octombrie, "bobocii" vor putea fi "adoptati" si vor primi informatii si consiliere "in vederea facilitarii cazarii studentilor din anul I la caminele aferente, confirmarii locurilor la facultate, pentru care, de altfel, e nevoie de toate actele in original", anunta reprezentantii Grupului de Initiativa Basarabeana.

 

In 24 septembrie, studentii din anul I vor fi asteptati de voluntarii GIB Cluj la autogara BETA, unde opresc autocarele de pe ruta Chisinau - Cluj Napoca, sau la gara, in functie de solicitarile venite din partea tinerilor. Acestia isi pot trimite solicitarile pe adresa gib_cj@yahoo.com, unde trebuie sa dea informatii precise in legatura cu ora la care vor ajunge la Cluj, numarul trenului si a vagonului.

De asemenea, informatii suplimentare pot fi aflate pe pagina oficiala a GIB Cluj.
 
"Proiectul 'Adopt un boboc' vine ca si consecinta a experientelor din Primul An in Cluj Napoca a actualilor voluntari, membri GIB, cand toate erau straine, iar directiile si destinatiile noastre se aflau 'in varful limbii' sau 'la fund de portofel'", povestesc reprezentantii GIB Cluj.

Comentarii Facebook