Studenții din Observator cazați mai rău ca DEȚINUȚII - FOTO

 

Un student cazat într-un cămin din campusul Observator a prezentat o serie de fotografii care dezvăluie condițiile în care sunt cazați tinerii: înghesuiți câte patru în camere dărăpănate.

 

Sunt imagini șocante de la căminele studentești din Observator. Încă nu pot să-mi revin după ce le-am văzut. Studenții trebuie să plătească 150 Ron/luna să aibă un loc într-o asemenea cameră de 4 persoane! Să mai și plătească că sa stea în cocina aia..

 

Cred că și la penitenciar deținuții au parte de o tratație mai bună pe banii statului (ai noștri de fapt). Studenții trebuie să locuiască și să studieze !!!!!! În acele condiții inumane.

 

De ce ne e frică dacă vin străinii să filmeze în casele de copii orfani, care nu au fonduri suficiente de la stat, că ne facem de râs, când pot veni în caminele de studenți... este absolut INUMAN ceea ce arată aceste imagini. Vă rog să trageti un semnal de alarmă referitor la această problemă, să se trateze studenții cu respect, oferindu-le condiții decente de cazare. Nu vreau să sune ca o răzbunare, dar dacă nimeni nu ia nici o masură, dacă nu se schimbă atitudinea față de studenți, o să arat cu degetul la aceste imagini și celor din afară, la publicații din Europa. Este păcat să ”stricam” și mai mult imaginea țării, dar este REALITATEA PURĂ și nedistorsionată. Și este vorba de formarea unei pături sociale solide, cei cu studii superioare, viitorul țării. 

 

E RUȘINEEEE. Dacă fiecare facem ceva ce ne stă în putere, poate se va schimba ceva”, ne-a scris Iulia M., studentă cazată în Observator. Tânăra nu a precizat dacă aceste fotografii au fost surprinse într-un camin al UTCN sau al UMF Cluj.

 

Conducerea Universității Tehnice Cluj s-a sesizat în urma acestui articol și a precizat că: ”Informația, neverificată, este total ERONATĂ. După cum cred ca ați vazut si din comentariile la articol, toate camerele caminelor noastre din Complexul Observator sunt modernizate. De altfel, nu mai exista paturi pe structura metalica in camerele noastre. Fotografiile se referă la astfel de paturi”, a precizat într-un comunicat prorectorul Cătălin Popa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Vă pot asigura ca din Observator sunt. Nu am nici un interes sa arunc cu noroi in nimeni, dar nu mi-a venit sa cred ce am vazut....si mi-a fost rusine pentru ei. Mergeti acolo fara valva si intrati sa vedeti”, a scris Iulia M., dar a refuzat să spună despre care cămin este vorba.

 

Inițial în știre s-a spus că ar fi vorba despre un camin aparținând UTCN, dar pentru că cititorul Știri de Cluj a refuzat să precizeze unde au fost realizate fotografiile și s-a adus un prejudiciu de imagine Universității Tehnice Cluj-Napoca, Știri de Cluj își cere scuze față de această instituție.

 

Vom reveni cu amănunte în condițiile în care vom afla despre ce cămin este vorba. 

Comentarii Facebook