Studenții din Cluj-Napoca SUNT în grevă japoneză

 

Studenții de la universitățile din Cluj-Napoca sunt miercuri, 6 noiembrie, în grevă japoneză.

 

La acțiune participă studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Universitatea de Arte și Design, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnica.

 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță intrarea în grevă japoneză în solidaritate cu protestele cadrelor didactice, miercuri, 6 noiembrie. 

 

Zeci de mii de studenți din întreaga țară vor intra la cursuri cu banderole albe la mână și se vor alătura protestelor profesorilor iar în cazul în care demersurile lor vor rămâne fără rezultat vor recurge la manifestări de protest de amploare în întreaga țară luând în calcul și grevă generală pe termen nelimitat.  

 

Revoltați de finanțarea slabă constantă a educației, de consecințele dezastruoase care au adus sistemul de educație în prag de colaps și lipsa de faptul că decidenții continuă să refuze să își asume responsabilitatea față de viitorul României și să trateze educația ca o prioritate națională așa cum este definită, studenții vor trage astfel un prim semnal de avertisment declanșând la nivel național grevă japoneză. 

 

A sosit momentul să îi tragem la răspundere pe cei care decid în numele nostru, pentru modul în care tratează educația și pentru ignoranța fața de viitorul nostru. Suntem complet dezămagiți din cauză că deschiderea la dialog a rămas doar la nivel de conjugare a verbului ”a fi deschis” la toate timpurile. Educația din România este în prag de colaps iar viitorul nostru ne este în propriile mâini acum. Vom fi alături de cadrele didactice declanșând la nivel național grevă japoneză iar în lipsa unor măsuri concrete vom continua demersurile pentru manifestări ample de protest la nivel național!”, a declarat Mihai Dragoș, președinte ANOSR. 

 

Sindicatele, studenţii şi elevii au anunţat acţiuni generale de protest la nivelul întregii ţari prin care cer respectarea legii şi finanţarea corespunzătoare a educaţiei. 

 

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” a organizat deja pichete la nivelul prefecturilor din ţara şi că în prezent desfaşoară consultări interne în vederea organizării unei greve de avertisment, urmată de o grevă generală şi posibilitatea neîncheierii situaţiei şcolare din acest semestru. 

 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat de asemenea pichetări ale sediului Guvernului în perioada 28-30 octombrie care vor fi urmate de un miting desfăşurat tot în fața Guvernului în data de 6 noiembrie, la care sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de participanţi.

Comentarii Facebook