Studentii de la UTCN si USAMV Cluj sunt nemultumiti de tarifele de cazare in camine

O cercetare facuta pe studentii a 24 de universitati din Romania arata ca cele mai mari nemultumiri privind costul cazarii in camine le au cei care urmeaza cursurile Universitatii Tehnice si de Stiinte Agricole din Cluj.

 

Studiul "Nevoile Sociale ale Studentilor 2011" realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania are la baza 20 000 de raspunsuri date de studenti din intreaga tara, relateaza Gandul.

 

Privitor la conditiile de cazare din camine, cercetarea releva faptul ca tinerii se declara din ce in ce mai multumiti. Referitor la tarife, nemultumirile se indreapta mai ales catre trei universitati : UTCN Cluj, USAMV Cluj si Universitatea Craiova.

 

Acelasi studiu arata ca masa la cantina nu mai este o constanta a vietii studentesti, doar 10% din cei intervievati declarand ca mananca zilnic in locatiile amenajate de universitati. Alti 22% merg la cantina o data sau de doua ori pe saptamana, in timp ce alti 25% viziteaza cantina doar o data pe luna.

 

Extremele in acest domeniu se inregistreaza la Universitatea de medicina din Timisoara, unde nici macar nu exista cantina, respectiv la universitatile din Galati si Suceava, unde peste 40% din studenti mananca zilnic la cantina.

 

Comentarii Facebook