Studentii clujeni amana protestele pe plan local si asteapta mesaj de la ministrul Funeriu!


Studentii clujeni si-au anulat protestele care trebuiau sa aiba loc pe plan local, in seara zilei de luni, 7 martie, si au anuntat ca isi vor sustine colegii plecati la Bucuresti.

Luni seara, studentii de la cele patru organizatii din Cluj Napoca ar fi trebuit sa se adune in fata caminului 8 din campusul Hasdeu si sa aprinda lumanari pentru a forma numarul 25.

"Am anulat aceste actiuni pana cand colegii nostri se vor intoarce de la Bucuresti. Majoritatea sunt acolo si nu are rost sa facem vreo actiune acum. Asteptam sa vedem care va fi concluzia protestelor din Capitala si care este mesajul ministrului Daniel Funeriu", a declarat pentru Stiri de Cluj Ioana Catalina Ciocoiu, coordonar resurse umane in cadrul OSUBB.

Studentii sunt nemultumiti de faptul ca prin noua Lege a Educatiei a pierdut reprezentarea de 25% din Consiliile de Administratie ale universitatilor si din comsiile de alegere a rectorilor.

Ei sustin ca aceste drepturi le aveau inainte de modificarea legii si cer modificarea acesteia. Organizatiile studentesti din Cluj Napoca au protestat saptamana trecuta, afisand bannere pe camine si prin aprinderea luminilor din caminul 16 pentru a forma numarul 25.

 

Citeste si...

Protest studentesc in Piata Lucian Blaga din Cluj-Napoca! Circa 200 de tineri cer demisia ministrului Daniel Funeriu - FOTO si VIDEO

Studentii au scris "25" pe caminul 16 si au scandat lozinci impotriva Ministerului Educatiei! - VIDEO

Comentarii Facebook