Studentii basarabeni din Cluj Napoca au comemorat revolta din 7 aprilie 2009 de la Chisinau - VIDEO si FOTO


Aproximativ 50 de studenti basarabeni au comemorat in Piata Avram Iancu victimele revoltei in 7 aprilie 2009, din Republica Moldova. Trei peroane au murit si 500 au fost ranite in timpul protestelor de acum 2 ani.

Tinerii au tinut in Piata Avram Iancu un moment de reculengere, au aprins lumanari, formand cifra 7, si au asezat pe jos cateva hartii cu mesajul "Aprilie - eroii nu mor niciodata".

 

"Am incercat sa comemoram 2 ani de la 7 aprilie 2009, cand la Chisinau tinerii si studentii s-au ridicat impotriva regimului comunist. Au fost victime si nici pana astazi nu au fost gasiti vinovatii. Pe noi asta ne deranjeaza si am incercat sa facem acest moment aici in Cluj, alaturi de alti studenti basarabeni care fac actiuni similare la Iasi si la Bucuresti si in alte centre universitare", a spus Ana Cojocaru, organizatorul comemorarii.

 

In 7 aprilie 2009, la Chisinau mii de oameni au protestat fata de castigarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova de catre Partidul Comunist. Trei persoane au murit atunci si circa 500 au fost ranite.

Comentarii Facebook