Studentă la Conservatorul din Cluj, amendată din cauza unui vecin deranjat că studia la pian / UPDATE: Explicația vecinului

 

UPDATE


Sunt vecinul pianistei de care se vorbea în articol. Viaţa mea şi a soţiei mele s-a schimbat dramatic în rău, după ce această familie a cumpărat apartamentul de jos. În decembrie după 4 zile de pian, pian, pian, am coborât să văd ce se întâmplă. Am găsit o fătucă, în pijama, care bineînţeles, cânta la pian. I-am spus să îşi limiteze reprezentaţiile la 2-3 ore pe zi. Mi-a răspuns sec: exclus, eu trebuie să cânt cel puţin cinci ore pe zi. După aceea am aflat că e elevă, că în locuinţă sunt de fapt două piane, nu unul, şi două fete, cealaltă trebuind bineînţeles şi ea să cânte cinci ore pe zi. Părinţii stau bine mersi într-o vilă lângă Polus, iar cele 2 stau singure aici, transformând apartamentul, aflat într-o clădire comună, în studio de repetiţii. Tortură psihică e blând spus, practic viaţa personală îţi e desfiinţată. Ea are nişte manifestări obsesiv-compulsive, aşa cum cele care suferă de bulimie, mănâncă, fata asta nu ştie să facă altceva decât să cânte la pian. De zeci de ori pe zi ascult aceeaşi nenorocită de piesă, pe care o cântă obsesiv, probabil piesa de examen. Din iubitor de muzică clasică, am ajuns să urăsc pianul. Şi pentru că sunt foarte bolnav şi aproape orb, sunt prizonier în locuinţă, condamnat să le ascult. Cum mi-a zbierat că ea are dreptul la un anumit număr de decibeli, în decembrie am făcut prima măsurătoare: 42 de decibeli (media), asta înseamnă ca intensitate şi efect asupra organismului dublu faţă de valorile maxime legale. La solicitarea mamei am fost de acord să facem un program de repetiţii. Nici măcar acela, cu care oricum nu m-au întrebat  dacă sunt de acord, nu l-au respectat, şi-au bătut joc de el efectiv, ceea ce nu m-a mirat, şi în declaraţiile date, minte cum respiră. Atunci mi-am dat seama că oamenii ăştia nu dau un scuipat pe viaţa altora. Am anunţat-o că voi apela la căile legale, nu s-a schimbat nimic. Şi atunci am contactat Poliţia locală. Au prins-o pe pianină, dacă o prindeau la pian valorile erau mult mai mari. Chiar şi aşa s-au mirat şi ei cât de tare şi deranjant se aude, altfel nu o amendau. Şi pentru 200 de lei amărâţi, am asistat la o criză de isterie, tipică unui copil de bani gata, când s-a întors de la Poliţie minute în şir a lovit clapele haotic, cu maximă putere, ca să îmi transmită mie cine e şeful. Ţara asta are legi, valabile şi pentru familia Borz. Voi continua demersurile legale cu şi mai multă îndârjire, ca să îmi recapăt viaţa înapoi. Mizeriile de presă mă lasă rece. Dacă va reîncepe cu vechile apucături şi nu se va ajunge la un program decent, suportabil, de 2, maxim 3 ore pe zi,  respectat la sânge si la minut, o voi chema în instanţă. Cel mai tare mă deranjează că oamenii ăştia, foarte bogaţi pentru standardele româneşti, ar putea să le ducă să cânte în unul din multele imobile pe care capul familiei le are şi unde ar putea cânta zi şi noapte, fără să distrugă vieţile altora”, ne-a relatat Mircea Rares, vecinul deranjat de pianistă.

 

----------------------

O tânără studentă la Conservatorul din Cluj-Napoca a avut parte de o surpriză neplăcută, joi, după ce un vecin a reclamat-o la Poliție pentru că îl deranjează în timp ce studiază la pian.

Aceasta a primit o vizită din partea oamenilor legii, care au amendat-o, dar au și avertizat-o că dacă i se vor mai face plângeri pentru deranj amenzile vor crește, iar acestea vor fi urmate de un caz penal.


Tocmai am fost amendata pentru studiul la pian in urma plangerii unui vecin, iar amenzile "vor creste si vor fi urmate de un caz penal" daca persist in a studia, caci vecinul nu are de gand, bineinteles, sa se opreasca aici. Da, minunatele masuratori "secrete" au integistrat un moment de 37 decibeli in studiul meu, maximul legal fiind de 35. Multumesc, Primaria clujeana, aceeasi primarie care ne premiaza la 10 pentru Cluj, aceeasi primarie care se mandreste prin ziare cu performantele noastre. Mai trebuie cate o zi de asta, Romania, o zi in care sa imi amintesti cat de infectata esti de paraziti. O zi in care sa privesc altfel intrebarea "Pai, si vrei sa ramai in tara?" Impulsul la nervi e un mare "Nu", dar vreau sa raman in tara. Vreau sa raman in tara si sa stiu ca sunt o picatura de spirt printre microbi.


Multumesc, Cluj. Sper ca nu mai candidam pentru Capitala Culturala Europeana sau ceva titlu de asta, nu?”, a relatat tânăra revoltată, pe Facebook.

 

Tânăra, care a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, spune că, deși a respectat orele de liniște, iar niciun alt vecin nu s-a plâns de zgomot când aceasta exersează la pian, reclamantul i-a făcut probleme din prima zi de când a apărut în bloc, cerându-i să se mute.

 

Mai mult, ea susține că vecinul său ar fi făcut plângere și fântânii din fața Catedralei, pentru că are o melodie pe timp de vară.

 

Comentarii Facebook