Strada Eroilor din Florești va fi lărgită, cu trotuare și bandă de urgență - FOTO

 

Strada Eroilor din comuna Florești ar urma să fie lărgită, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. 

 

Consilierii locali din Florești au aprobat în cursul zilei de marți, 14 martie, proiectul ce urmează să fie depus spre finanțare din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Investiția în acest proiect este de 11 milioane de lei, din care 2 milioane de lei este contribuția comunei Florești, restul de 9 milioane de lei fiind fonduri europene.

 

Primarul comunei, Horia Șulea, a declarat că investiția presupune acoperirea pârâului Sanasalaul, care curge pe lângă stradă. Astfel ar urma să se câștige o lățime a drumului de circa 4 metri. 

 

Proiectul este depus în cursul zilei de miercuri, 15 martie, la minister. Prin lărgirea străzii vom câștiga mult spațiu și vom face trotuare pe ambele părți și pistă de biciclete. În plus, pe mijlocul drumului va fi o bandă de urgență, care să fie folosită de echipajele de prim ajutor și intervenție. În acea zonă funcționează și stația SMURD, așa că este nevoie de o cale rapidă de acces. Pe strada Eroilor vor fi două benzi, plus această bandă de urgență, ce poate fi folosită de șoferi pentru depășiri, dar care trebuie să fie liberă pentru urgențe”, a explicat primarul Horia Șulea. 

 

Comentarii Facebook