Miercuri 24 Aprilie

Știri de Cluj a oferit premiul pentru ”EDUCAȚIE”, în cadrul Galei Premiilor Media de Excelență, profesoarei Alexandra Oană



Vineri seară a avut loc cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor de Excelență Media, iar Știri de Cluj a oferit premiul la categoria ”Educație”.

În cadrul acestei ediții, redacția noastră a decis să o premieze pe profesoara Alexandra Oană, pentru modul în care îi învață pe elevii săi să se implice în problemele sociale și modul în care ăi pregătește pentru viață

Alexandra Oană este profesor de limba engleza de 10 ani. A predat în unele din cele mai cunoscute licee din Cluj: Avram Iancu, Onisifor Ghibu și Gheorghe Sincai, iar în ultimii 6 ani a făcut parte din echipa Transylvania College. In tot acest timp a considerat că educația copiilor nu presupune doar să îi învețe limba engleză, ci și cum să ia decizii, să se implice în viața socială și să înțeleagă că schimbarea începe chiar cu ei. „Orice schimbare în direcția bună, oricât de mică, contează și poate face diferența”, aceasta este convigerea Alexandrei Oană. De aceea, coordoneaza si echipele de teatru si ecologie din cadrul scolii.

 



Pe lângă rezultatele excelente obținute la olimpiade sau la testele Cambridge, elevii pregătiți de Alexandra Oană au câștigat numeroase premii la festivaluri de teatru în limba engleză și sunt implicați în campanii sociale.

Una dintre ele, începută ca o temă de clasă- “Say NO to plastic”, a fost implementată la nivelul întregii școli Transylvania College. Scopul campaniei a fost de a reduce cantitatea deșeurilor de plastic pe care le generăm. Copiii au renunțat să mai cumpere zilnic apă îmbuteliată și au început să folosească permanent o sticlă de apă reutilizabilă.

În urma acestei campanii, școala a decis să înlocuiască paharele de plastic folosite în școală cu pahare de hârtie. Anul acesta, obiectivul este extinderea campaniei și în comunitate.

În afara școlii, Alexandra Oană este prezentă în acțiuni civice ce țin de mediu (proteste Roșia Montană, împăduriri și ecologizări) și drepturi politice (voluntar Fără penali în functii publice).

Comentarii Facebook