Statuia lui Matei Corvin a fost redesenată. Regele are cheia orașului în mână - FOTO

 

Un grup de tineri din Mișcarea socială Orașul Minunilor a redesenat statuia lui Matei Corvin, considerată de ei simbolul orașului Cluj-Napoca. 

Grupul de tineri care au format miscarea sociala Orasul Minunilor, au invitat artisti faimosi sa dea o alta viata monumentelor importante din Romania asupra carora atentia autoritatilor nu e cea conforma cu aspiratiile lor. Au inceput sa reinterpreteze grafic unele dintre cladirile simbol ale Romaniei care “au probleme” – fie se afla in paragina, fie spatiul din jurul ei nu e folosit in mod eficient.

 

Primul simbol a fost Casa Poporului, cladirea pe care toti o critica si pentru a carei reintegrare in spatiul public exista mai multe teorii ale tinerilor arhitecti premiati peste hotare, toate despre reamenajarea spatiului public din jurul ei.

 

Au urmat Cazinoul din Constanta, Poarta Sarutului (Targu Jiu), Biserica Neagra (Brasov), Castelul Peles (Sinaia), Statuia lui Matei Corvin (Cluj Napoca) si Palatul Culturii (Iasi). 

 

Fiecareia dintre fotografiile cu reinterpretarile monumentelor i-au aribuit un mesaj special.

 

În viziunea lor, Statuia lui Matei Corvin din Cluj Napoca, este un simbol, despre care cred ca: "Soarele, norii, cerul stelele si luna sunt soldatii nostri. Increderea, visul cel mare, pasiunea, speranta si zambetul sunt Armura noastra. Cu A mare."

 

Orasul Minunilor este o miscare sociala a unui grup de tineri care spera intr-o lume mai buna si mai frumoasa, un grup de tineri care crede ca transformarea spre mai bine poate sa vina de la fiecare dintre noi, nu de la autoritati (politice sau religioase). Tinerii spun ca vor continua sa arate fata de poveste a cladirilor simbol din Romania, dar si sa transforme lumea din jurul lor intr-o poveste. 

 

 

 

Foto: Palatul Culturii din Iași

 

Foto: Castelul Peles

 

 

Foto: Casa Poporului

 

Vezi AICI cum arată celelalte proiecte ale tinerilor. 

Comentarii Facebook