Sporurile functionarilor din mai multe primarii si din Consiliul Judetean Cluj, atacate in instanta de Prefectura


Prefectura a formulat actiuni in contencios administrativ impotrivit hotararilor care prevad acordarea de suplimente salariale pentru functionari.

 

Sunt vizate hotarari ale consiliilor locale din Apahida, Caseiu, Campia Turzii, Mica, Tritenii de Jos, Catcau, Chiuiesti si ale Consiliul Judetean Cluj. Deciziile acestor autoritati de acordare a suplimentelor salariale incalca Legea 330/2010, privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, sustin reprezentantii Prefecturii.


"Institutia Prefectului considera ca hotararile adoptate sunt nelegale, deoarece se aproba acordarea de suplimente salariale cu incalcarea prevederilor legale care interzic in mod expres, acordarea oricaror majorari salariale in cursul acestui an, pentru salariile mai mari de 705 lei pe luna, precum si cu incalcarea prevederilor legale referitoare la modalitatea de utilizare a fondurilor publice", sustin reprezentantii Guvernului in teritoriu.

 

Prefectura a cerut instantei anularea hotararilor. Potrivit art. 8 din Legea 330/2010, "in anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor functiilor de baza si a indemnizatiilor se va face numai pentru acelea care au un nivel mai mic de 705 lei pe luna si fara a depasi aceasta valoare".

 

De asemenea, Prefectura a mai cerut in instanta anularea a 10 dispozitii ale primarilor, respectiv Consiliului Judetean, pe tema nerespectarii prevederilor legale referitoare la reincadrarea personalului. Astfel, primarii din Cuzdrioara, Feleacu, Jucu, Mociu, Vad, Manastireni, Caianu, Jichisu de Jos, Caseiu, dar si presedintele Consiliului Judetean Cluj, au emis acte prin care salarizarea personalului a revenit la cea din decembrie 2009, ce cuprindea si drepturi salariale acordate nelegal, stabilite prin acordurile si contractele colective de munca, respectiv sporul de dispozitiv, sporul de fidelitate, sporul pentru conditii de muncă vatamatoare, indemnizatie de hrana, indemnizatie de tinuta.

Comentarii Facebook