Sporul la control! Functionarii publici din Cluj vor trebui sa dea explicatii in legatura cu banii primiti

 

Sporurile acordate functionarilor publici din judetul Cluj vor fi verificate de saptamana viitoare de juristii Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Cluj (AJPS).

Directorul Agentiei, Ana Barbu, sustine ca aceasta activitate a revenit AJPS dupa intrarea in vigoare a Legii 330, privind salarizarea unica a personalului bugetar, la inceputul anului. „Avem trei juristi, ne vom descruca”, a declarat Ana Barbu, facand referire la deficitul de personal pe care il are institutie.

Listele cu incadrarea la plata a angajatilor din Consiliul Judetean, consiliile locale, primarii, institutii deconcentrate vor ajunge la AJPS la inceputul saptamanii viitoare de la Trezorerie. In baza unei grile, stabilita in baza legii de salarizare, angajatii AJPS Cluj vor verifica legalitatea sporurilor primite de functionari. „Rezultatele verificarilor vor ajunge apoi la institutiile respective, care in termen de 5 zile sa corecteze eventualele erori de incadrarea”, a declarat pentru Stiri de Cluj Ana barbu.

Legea salarizarii unitare prevede ca o parte din sporuri sunt incluse, de la 1 inuarie 2010, in salariile de baza. Printre acestea se numara sporul de vechime si salariul de merit. Legea prevede ca alte sporuri se acorda in limita a 30% din salariul de baza. Pe de alta parte, desi unele sporuri sunt prevazute in lege, ele sunt blocate in 2010, din cauza restrictiilor bugetare.

Comentarii Facebook