Consiliul Judetean Cluj vrea sa "privatizeze" Spitalul Regional de Urgenta

Spitalul Regional de Urgenta Cluj ar putea fi construit si din fonduri private. Conducerea Consiliului Judetean Cluj crede ca, prin aceasta masura, unitatea va fi terminata mai repede, deoarece statul nu dispune de fonduri suficiente.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat pentru Stiri de Cluj .ro ca pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta ar fi necesara suma de 200 de milioane de euro. "Guvernul nu dispune de fonduri pentru a da banii intr-un ritm sustinut, asa ca ne putem trezi cu repetarea scenei de la Spitalul de Urgenta din Manastur, care zace abandonat. Pentru a evita acest lucru trebuie sa avem banii necesari pentru a termina cat mai repede constructia si acest lucru se poate face numai cu ajutorul sectorului privat", a adaugat Tise.

Alin Tise crede ca asocierea cu un investitor privat pentru construirea spitalului ar putea fi facuta printr-o licitatie internationala. "Au fost multi oameni de afaceri care au venit la mine si m-au intrebat daca nu se poate sa investeasca intr-un spital privat la Cluj. Acum s-ar putea ca acest lucru sa se inatmpla si cu totii sa avem de profitat. Ar urma ca o parte din Spitalul Regional de Urgenta Cluj sa deserveasca populatia larga si sa fie integrat in sistemul de stat, iar o alta parte sa fie privata si toate interventiile sa se faca pe bani", a mai spus presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Tise nu a putut mentiona care va fi procentul ocupat de sectorul de stat si cat din spital va fi privatizat. "Este prematur sa vorbim despre acest lucru, totul va fi stabilit cand lucrurile se vor concretiza, oricum investitia privata va fi semnificativa, astfel ca si ei vor avea partea lor din spital", a mai afirmat Alin Tise.



Presedintele Consiliului Judetean Cluj a mai spus ca in acest moment terenul din comun a Floresti, de la Unitatea Militara, a fost alocat pentru construirea spitalului, dar trebuie mutat depozitul de munitie de acolo, in alta parte. Administratia judetean urmeaza sa aloce 500.000 de lei, pentru realizarea acestui lucru.

Construirea Spitalului Regional de Urgenta la Cluj este un proiect care treneaza inca de pe vremea Guvernului Tariceanu. Initial s-a vorbit ca unitatea medicala, cu aproape 900 de locuri, va fi construita la Floresti, pe terenul ocupat acum de Unitatea Militar, dar in 2008 locatia a fost schimbata si s-a anuntat ca spitalul va fi construit la Campenesti.

 

Ministerul Sanatatii a alocat un milion de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate, dar in cele din urma, cand s-a schimbat administratia, in 2008, proiectul a cazut. Printr-o Hotarare de Guvern de anul trecut, Consiliul Judetean Cluj a primit terenul de la Unitatea Militara din Floresti si doreste sa duca la capat acest proiect si sa ridice Spitalul Regional de Urgenta.

Comentarii Facebook