Spitalul Județean Cluj a cumpărat un RMN de 900.000 de euro și îl plătește din fonduri proprii

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a reușit să pună în funcțiune un aparat medical de rezoluţie magnetică nucleară (RMN) în valoare de 900.000 de euro. Aparatul l-a înlocuit pe altul vechi de 16 ani.

 

Noul RMN urmează să fie achitat în 48 de rate lunare, cu fonduri din veniturile spitalului.

 

SCJU a început anul 2017 cu o nouă achiziţie importantă. Este vorba de un nou echipament medical de înaltă performanţă de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla, furnizat de General Electric Healthcare, instalat în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală. Aici funcţiona un RMN cu o vechime de 16 ani, ale cărui costuri de întreţinere erau considerabile şi s-au ridicat în 2016 la aproape 300.000 lei. Preţul noului RMN a fost de aproximativ 900.000 euro, aparatul fiind achiziţionat în urma unei licitaţii electronice, la care au participat trei furnizori. RMN-ul urmează să fie achitat în 48 de rate lunare, cu fonduri din veniturile proprii ale spitalului”, precizează conducerea Spitalului clujean.

 

Aparatul este mult mai eficient energetic și din punctul de vedere al întreținerii. În plus, are o garanţie full service de 5 ani, cu piese de schimb incluse.

 

Managerul SCJU, Petru Şuşca, a declarat că aparatul va lucra cât mai mult. ”Dorim ca la RMN-ul nou să se lucreze în ture, dimineaţa şi după-masa, inclusiv sâmbăta, astfel încât mai mulţi pacienţi să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin intermediul acestei politici de investiţii ne dorim să oferim servicii prompte. Astfel, orice pacient internat în spital va beneficia de investigaţii medicale imagistice în cel mult trei - patru zile de la data internării”, a spus Şuşca.

 

Spitalul mai are în dotare alte două echipamente RMN.

Comentarii Facebook