Spitalele din Cluj urla de foame si cer bani pentru a putea supravietui in 2010


11 dintre cele 17 spitale din judetul Cluj au avut obiectiuni la contractele incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Directorii spun ca au bani numai pana la finele lunii august.


"11 dintre spitale au facut obiectiuni la contracte. Acestea au vizat fondurile insuficiente alocate pentru acest an", a declarat Crina Grozav, purtatorul de cuvant al CJAS Cluj. Conducerile spitalelor sustin ca banii nu le ajung nici macar pentru plata salariilor pana la sfarsitul anului.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj a facut obiectiuni pe 6 pagini. "Fondurile alocate ne ajung doar pana in luna septembrie. Nu puteam sa semnam asa", sustine Cristian Ciortea, directorul spitalului.

La spitalele din teritoriu situatia este critica si banii ajung numai pana la inceputul lunii septembrie. Conducerea unitatii din Huedin sustine ca fata de 105 milioane cat a primit anul trecut, acum a primit numai 69 de milioane, din care jumatate au deja cheltuiti.

"Am depus obiectiuni la contractul semnat cu Casa de Asigurari pentru ca fara bani nu putem ajunge pana in 31 octombrie, cand expira aceste contracte. Acum cu ce bani avem ne descurcam pana la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie", a declarat directorul Gheorghe Pop.

Potrivit cifrelor prezentate de reprezentantii CJAS Cluj, fondurile pe 2010 sunt de 507 milioane de lei, iar in 2009 au fost de 750 de milioane. Banii sunt mai putini la toate categoriile: spitalele au primit in acest an 340 de milioane de lei, cu 50 de milioane mai putin fata de anul trecut.

Comentarii Facebook