Spitalele clujene intra in "faliment" in 4 - 5 luni


Spitalele clujene vor ramane fara nici un ban in buget in maxim 4 - 5 luni, crede presedintele Sanitas Cluj, Stefan Roman. Reprezentantii Casei de Asigurari Cluj au solicitat un buget, pe 2010, de 940 de milioane de lei, cu 250 de milioane mai mare fata de anul trecut.

Liderul Sanitas Cluj, Stefan Roman, a declarat ca banii se vor epuiza mai repede in acest an deoarece trebuie platite datoriile pe anul trecut. "Banii vor ajunge pe 4 - 5 luni, poate mai putin avand in vedere ca anumite medicamente si materiale sanitare care au fost achizitionate anul trecut vor fi platite acum, in primele luni ale anului, deoarece facturile nu mai sunt scandente la 30 de zile, ci la 120", a adaugat presedintene Sanitas Cluj.

 

Roman a mai spus ca i-a cerut ministrului Sanatatii sa ia masurile necesare pentru suplimentarea bugetului si stabilitatea locurilor de munca din sistemul sanitar.

"Intelegem aceasta criza economica si poate suntem dispusi sa acceptam inghetarea salariilor, dar nu disponibilizarea, mai ales din randul membrilor nostri de sindicat", a mai declarat Stefan Roman.

Casa de Asigurari trebuie sa plateasca in acest an o datorie de aproape 100 de milioane de lei, suma ce reprezinta medicamentele si materialele sanitare cumparate in ultimele luni ale anului trecut. Banii trebuie luati, insa, din bugetul de pe anul 2010. Asa se face ca reprezentantii CJAS Cluj au cerut o majorare de buget: de la 680 de milioane cat au primit anul trecut, la 940 de milioane de lei.

Bugetul urmeaza sa fie discutat si aprobat abia in aprilie, dar pana atunci unitatile sanitare trebuie sa se descurce cu un buget lunar de "avarie" de circa 70 de milioane de lei

Comentarii Facebook