Spitale clujene invadate de zeci de alcoolici si "ghiftuiti" de Craciun si Revelion

Unitatea de Primire a Urgetelor Cluj a "gazduit" in zilele de Craciun si Revelion aproximativ 300 de clujeni fie in coma alcoolica, fie "ghiftuiti" peste masura cu mancare.

Medicii clujeni spun ca in perioada 24 - 28 decembrie, adica in zilele de Craciun, au tratat 480 de cazuri dintre care 30 % au ajuns la spital fie pentru ca au baut prea mult, fie pentru ca au mancat prea mult. Din fericire nu s-a inregistrat nici un gaz foarte grav, soldat cu deces.

"Au fost sufiecinte cateva medicamente, spalaturi gastrice si i-am salvat. Au fost mai multi oameni fata de Craciunul si Revelionul din 2008. Chiar daca a fost criza, oamenii au consumat mancare si bautura de calitate mai proasta, si nu au fost mai cumpatati", a declarat unul dintre medicii de garda.

Situatia s-a repetat si de Revelion, cand din cele aproximativ 500 de cazuri, 150 au fost pe fondul consumului de bauturi alcoolice sau a faptul ca oamenii au mancat peste limitele normale.

Fiind vorba de urgente, medicii clujeni i-au tratat si ep cei care nu aveau asigurari de sanatate achitate, asa ca reprezentantii Spitalului Clinic Judetean Cluj spun ca si cheltuielile au fost triple fata de o zi normala. 

Comentarii Facebook