Miercuri 24 Aprilie

Speologi din Cluj si Baia Mare, blocati in pestera Cociu, din Bihor! UPDATE: Nu se poate lua legatura cu ei


Trei speologi, dintre care doi din Cluj si unul din Baia Mare, sunt blocati in pestera Cociu din judetul Bihor, dupa ce intrarea s-a inundat, in urma ploilor cauza ploilor.

Potrivit adevarul.ro, cei trei au fost prinsi de o viitura si sunt blocati de o zi si jumatate in pestera Cociu.

 

Sefului echipei de salvare, Ionut Latcu, de la Salvaspeo Bihor, a declarat ca speologii au intrat in pestera sambata, dar au fost surprinsi de o viitura care a inundat intrarea.

 

Cei trei speologi sunt membri ai Clubului de Speologie "Politehnica" si trebuiau sa iasa la lumina miercuri, in jurul orei 12.00. Echipele de salvare se bazeaza pe pompele de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru a scoate apa din pestera.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (10.20)

 

Vicepresedintele Salvamont Bihor, Adi Marian, a declarat, in direct la Realitatea TV, ca motopompele de la ISU au cedat si acum incearca sa faca un alt baraj pentru a putea evacua apa.

"Motopompa nu a putut sa faca fata, dar lucram in continuare. Nu se poate comunica cu ei si nu se stie in care portiune a pesterii de afla. Daca nu va mai intra apa s-ar putea ca echipa noastra sa se intilneasca cu ei pe drum si speram sa ii gasim infrigurati, agatati pe ceva stanca, dar teferi", a mai spus Adi Marian.

 

Vezi aici cine sunt cei trei speologi!

Comentarii Facebook