Spectacol de Verdi, în AER LIBER, în Piața Unirii

 

Clujenii iubitori de muzică de operă vor putea asista la un spectacol de Verdi, LIVE în Piața Unirii, în 5 iulie, de la ora20.00. 

 

Este vorba despre spectacolul AIDA, care va avea în distribuție 8 solişti, 60 de instrumentişti, 60 de corişti şi 30 de balerini, cărora li se alătură cei 450 de figuranţi-voluntari, implicaţi în evenimentul ce va fi pus în operă în faţa a 10.000 de spectatori estimaţi, scrie clujulcultural.ro.

 

Ne-am oprit la titlul AIDA pentru că este una dintre capodoperele genului, e vorba de una dintre cele mai mari reuşite ale lui Verdi. Dorim să implicăm comunitatea şi să-i aducem pe clujeni în mijlocul oraşului. La un moment dat vom avea acest marş triumfal pe care toată lumea cred că îl ştie şi unde încercăm să implicăm figuranţi dintre clujeni. La ora actuală s-au înscris peste 300 de voluntari la acţiune şi le vom oferi costume, elemente de recuzită nişte imitaţii de săbii şi suliţe astfel încât publicul să se poată bucura de un tablou cât mai sugestiv”, a declarat Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Naţionale Române Cluj.

 

Matei Miko, organizatorul Balului Operei, a promis că în 2015 Clujul va avea și un festival de operă în aer liber.

 

Eu vreau să vă fac o promisiune. Clujul, prin acest gen de evenimente se va înscrie într-un lanţ internaţional. Eu promit că împreună cu Asociaţia Culturală Pro Transilvania de la anul am să pregătesc un festival de operă în aer liber la Cluj. Anul viitor vom fi la dispoziţia dumneavoastră pentru că iubesc acestă instituţie”, a spus Matei Miko.

 

Spectacolul a beneficiat de ajutor financiar din partea Ministerului Culturii şi a Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook