Spații special amenajate pentru sacrificarea mieilor la Cluj. Vezi de unde poți lua miei proaspeți de Paște



Clujenii își vor putea cumpăra miei proaspăt tăiați pentru sărbătorile pascale, iar sacrificarea acestora se va face în condiții special amenajate, ce dispun de condițiile sanitar veterinare necesare.

La prpunerea asociației IJARU, din cadrul Clusterului de agricultură Cluj, s-as solicitat găsirea unor variante pentru sacrificarea mieilor în perioada sărbătorilor pascale”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Oleleu.

Au fost analizate două variante, mergându-se apoi pe amenajarea unor spații special amenajate pentru sacrificarea mieilor, în mai multe puncte din municipiul Cluj-Napoca.

În municipiul Cluj-Napoca, spațiile vor fi amenajate în trei locații: la Agrotransilvania, în parcarea hypermarketului Cora și în piața Florești.

Capacitatea va depinde foarte mult de îndemânarea măcelarilor, iar aici responsabilitatea revine asociașiei IJARU, care a propus acest proiect și care va gestiona tot ce va însemna buna funcționare și respectarea regulilor de igienă”, a mai declarat Oleleu.

Clujenii își vor putea alege mielul dorit de la crescător, care va fi apoi dus în zona de sacrificare, iar după aproximativ o oră jumătate, clientul va primi mielul gata tăiat și curățat.

Fermierii vin cu animalele și cei care doresc să cumpere un miel, îl aleg, se notează seria de pe inelul animalului, clientul plătește contravaloarea fermierului, iar animalul intră la sacrificat și peste aproximativ o oră jumătate două clientul primește același animal, cu același inel de identificare pe ureche”, a declarat profesorul Toma Mugea.

Spațiile de sacrificare vor funcționa în săptămâna premergătoare Paștelui, în zilele de miercuri, joi, vineri și sâmbătă.

Comentarii Facebook