Spărgător de mașini reținut de polițiști la Cluj. A furat bunuri de 13.000 lei într-o singură lună



Un tânăr de 20 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni, acesta fiind acuzat de sustragerea mai multor bunuri din trei autoturisme, parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că, în perioada august – septembrie 2014, bărbatul ar fi sustras bunuri din trei autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca”, informează reprezentanții IPJ CLuj.

Astfel, în cursul lunii august, ar fi spart, cu o piatră, luneta unui autoturism parcat pe strada Nirajului şi, din portbagaj, ar fi sustras trei cutii cu unelte electrice.

Tot în luna august, prin forţarea portierei stânga-faţă, şi-ar fi însuşit o geantă, cu unelte mecanice, din interiorul unui autoturism, parcat pe strada Bizuşa, din Cluj-Napoca.

De asemenea, în perioada 28 – 29 septembrie a.c., prin desfacerea prelatei unei autoutilitare, parcate pe strada Mărăşeşti, ar fi sustras mai multe unelte electrice.

Prejudiciul total cauzat de tânăr a fost evaluat la peste 13.000 lei, acesta fiind recuperat de poliţişti în cuantum de circa 80%.

Bărbatul, din Cluj-Napoca, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, sub aspectul săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal, urmând a fi prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comentarii Facebook