Șpagă la licență la o universitate din Cluj. Procurorii din Cluj au DEMASCAT totul. E INCREDIBIL

 

Doi profesori și mai mulți studenți și masteranzi de la Universitatea ”Bogdan Vodă” Cluj au fost trimişi în judecată pentru luare şi dare de mită într-un dosar amplu care demonstrează cum se ”spăguiau” examenele de licență.

 

Procurorii susțin că în perioada octombrie 2014 — iunie 2015, conferențiarii Daniel Vlad şi Florin Pintea au luat bani de la studenți și masteranzi pentru a-i ajuta să promoveze licențele, examenele și restanțele. Cei doi profesori luat bani și ofereau la schimb lucrări gata scrise sau interveneau pe lângă colegii lor pentru ca studenții să treacă anul.

 

Un caz este de-a dreptul halucinant. Procurorii îl Florin Pintea că a luat bani pentru a duce la un examen o altă persoană în locul masterandei Maria Măjeri, de la Facultatea de Științe Economice a Universităţii ”Bogdan Vodă”. Astfel, Roxana Băldean a susținut examenele și le-a și luat. ”Roxana Băldean, la 17, 18 și 19 iunie 2015, în urma unei înțelegeri prealabile cu Maria Măjeri și Florin Pintea, s-a prezentat la susținerea a șase examene în cadrul cursurilor de master organizate la Universitatea Bogdan Vodă, acestea fiind susținute în numele Mariei Măjeri, facilitându-i astfel, în mod fraudulos, promovarea examenelor”, susțin procurorii.

 

Alte dovezi vizează lucrări de dizertație, care au fost realizate de Forin Pintea în locul masteranzilor. ”Inculpații Ionuţ Someșan și Daniel Trifan, ambii masteranzi, l-au determinat pe inculpatul Florin Pintea, în calitate de coordonator științific în cadrul universității, să elaboreze în integralitate și să predea lucrările lor de disertație. Inculpații Ionuţ Budăcan și Paul Vrîncean, ambii masteranzi, l-au determinat pe inculpatul Daniel Vlad, în calitate de coordonator științific în cadrul universității, să elaboreze în integralitate și să predea lucrările lor de disertație. De asemenea, Bogdan Colcer și Doru Lehene, studenți ai Facultății de Științe Economice din cadrul universității, i-au remis inculpatului Florin Pintea diverse sume de bani, în schimbul promisiunii celui din urmă de a le facilita promovarea frauduloasă a examenelor, prin intervenția pe care urma să o facă pe lângă colegii profesori”, mai precizează procurorii.

 

Florin Radu Pintea este acuzat de luare de mită, trafic de influență şi abuz în serviciu, iar Daniel Valerius Vlad, de abuz în serviciu.

 

Procurorii i-au mai trimis în judecată și pe studenții și masteranzii care au dat șpagă: Bogdan Ionuţ Colcer, Maria Măjeri, Roxana Băldean, Daniel Viorel Trifan, Ionuţ Sorin Someşan, Doru Bogdan Lehene, Ionuţ Dumitru Budăcan, Paul Ioan Vrâncean.

Comentarii Facebook