Spaga de 200.000 de lei la BAC -ul de la Cluj. Vizat este Grupul Scolar "Alexandru Borza"


Procurorii DNA Cluj au audiat pana acum zeci de tineri care au sustinut examenul de Bacalaureat la Grupul Scolar "Alexandru Borza" din Cluj. Suspiciunile vizeaza proba la Limba si Literatura Romana unde au fost gasite 42 de lucrari xeroxate.

Anchetatorii sustin ca tinerii ar fi platit importante sume de bani pentru promovarea examenului de la Limba Romana. Pe langa cei 42, care au fost si prinsi si ale caror lucrari au fost anulate, urmand sa sustina examenul de Bacalaureat in toamna, mai sunt vizati si alti tineri. Surse judiciare sustin ca in total ar fi vorba de 70 de persoane care au incercat sa fraudeze examenul la Grupul Scolar "Alexandru Borza".

Pe langa audierea elevilor, procurorii au anuntat ca vor discuta si cu profesorii de la liceul in care au fost descoperite cele 42 de lucrari identice. Suma platita de elevi pentru ajutorul primit se ridica la 200.000 de lei.

Frauda a fost descoperita de profesorii care corectau lucrarile la centrul de la Colegiul Tehnic Transporturi si care au sesizat conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. Cadrele didactice au sesizat ca mai multe lucrari erau identice si la o privire mai atenta au observat ca erau trase la xerox color pentru a reproduce lucrarea initiala care a fost scrisa cu cerneala albastra.

La unitatea de invatamant de unde provin cele 42 de lucrari au sustinut examentul de Bacalaureat la Limba si Literatura Romana 500 de tineri, de la Liceul "Horea, Closca si Crisan", Grupul Scolar "Spiru Haret", "Alexandru Borza" si "Didactica Nova".

Comentarii Facebook