Soția lui Sorin Apostu, condamnată cu SUSPENDARE! Ce sumă a fost confiscată?

 

Soția lui Sorin Apostu, Monica Apostu, a fost condamnată la închisoare cu suspendare, în dasarul de corupție care l-a avut în prim plan pe fostul primar. 

 

Aceasta a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani prin contopirea pedepselor pentru ”complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, infracţiunea de spălare de bani în formă continuată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”, ”complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor”. Instanța a dispus ”suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicate inculpatei sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj. În baza art.86/2 Cod penal stabileşte un termen de încercare de 7 ani”. 

 

Pe durata termenului de încercare ”inculpata Apostu Monica Undina urmează să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj; b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatei asupra art.86/4 Cod procedură penală privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii”, mai precizează instanța.

 

De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a obligat pe inculpaţii Apostu Sorin, Apostu Monica Udina şi Stoia Călin Mihai să avhite câte 10.000 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. În plus, instanța a dispus ”confiscarea de la inculpaţii Apostu Sorin şi Apostu Monica Undina a sumei de câte 272.858,70 lei”.

 

Sorin APOSTU, CONDAMNAT la 4 ani şi 6 luni de închisoare - E DEFINITIV

Comentarii Facebook