Sorin Apostu nu va fi ELIBERAT din penitenciar. Cât de justă e decizia

 

Judecătorii din Bistrița au admis contestația DNA privind eliberarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, din penitenciar. 

 

Magistrații au precizat că nu vor ține cont de cele patru lucrări scrise de Sorin Apostu în penitenciar, conform cărora pedeapsa ar urma să îi fie redusă cu 4 luni. 

 

Admite contestaţia formulată de D.N.A.-Serviciul Teritorial Cluj, împotriva Sentinţei penale nr. 2749/2015 pronunţată de Judecătoria Bistriţa la data de 30.12.2015 în dosarul nr. 12087/190/2015, desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza: -respinge propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Bistriţa, privind liberarea condiţionată a condamnatului A.S. şi dispune reexaminarea, de îndată, a situaţiei acestuia în raport de dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 2/2016 din 3 februarie 2016”, au dispus magistrații.

 

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a scris cele patru lucrări despre alimentație, el activând până la condamnarea definitivă ca profesor universitar la USMAV Cluj. Cu toate acestea, instanța a decis să nu le ia în calcul, bazându-se pe ordonanța de urgență emisă după scandalul național iscat de numărul uriaș de cărți scrise de inculpații din scandalul transferurilor din fotbal. 

 

Sorin Apostu ar urma să mai depună o cerere de eliberare în martie, când are mari șanse de reușită, pentru că s-ar încadra în termen, fără a avea nevoie de cele patru lucrări pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. 

Comentarii Facebook