Soferul beat al unui TIR si-a aratat "muschii" pe DN1 intre Valcele si Martinesti si a ajuns in arest!


Soferul unui TIR a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a fost depistat duminica seara cu o alcoolemie de 1,05, pe DN1 intre localitatile Valcele si Martinesti.

"In 27 martie, in jurul orei 22.02, pe DN1 E 60, intre localitatile Valcele si Martinesti, T. Ioan, in varsta de 49  ani, in timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din autotractor si semiremorca, pe directia Turda - Cluj-Napoca, a efectuat manevra de intoarcere peste marcajul longitudinal continuu care desparte sensurile de circulatie, moment in care a acrosat o baliza reflectorizanta de separare a sensurilor. Dupa acrosare, a intrat in santul de pe partea dreapta a sensului Cluj-Napoca " Turda, circulatia efectuandu-se pe o banda", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.
 
In urma testarii cu aparatul etilotest s-a stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,05 mg./l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la UPU Cluj pentru recoltarea probelor biologice si a fost retinut pe 24 de ore.

Ioan T. este urmarit penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita maxima admisa. De asemenea, permisul i-a fost retinut in vederea anularii si pana la solutionarea procesului in instanta nu va mai avea voie sa conduca.

Comentarii Facebook