Cluj-Napoca: De când se vor ridica mașinile și cât va costa. Ce e bine de ȘTIUT!


Șoferii clujeni care nu parchează regulamentar vor avea probleme mai mari decât până acum, când primeau numai o simplă amendă. Municipalitatea vaadopta rapid hotărârea prin care se va reintroduce procedura de ridicare a mașinilor.

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, mașinile vor putea fi ridicate după ședința de Consiliu Local de la sfârșitul acestei luni, când se vor aproba tarifele, iar apoi, după o săptămână, hotărârea de Consiliu Local va intra în vigoare. Astfel, mașinile vor putea fi ridicate de la începutul lunii februarie.

Prevederea va intra în vigoare imediat după ședința de Consiliu Local, din 30 sau 31 ianuarie. Hotărârea trebuie comunicată prefectului, a doua zi, apoi am zis că o să avem câteva zile în care vom anunța șoferii de noile modificări. Nu vom trece imediat la ridicarea mașinilor și le vom lăsa o perioadă de acomodare de circa 7 zile”, a declarat Emil Boc, pentru Știri de Cluj.

Cei cărora li se vor ridica mașinile și le vor fi transportate la depozitul RADP din Someșeni vor fi nevoiți să scoată din buzunar 547 lei, iar cei care ajung la fața locului înainte ca mașinile să le fie transporte la depozit vor plăti doar 294 lei (nefiind necesară și plata transportului până la depozit și taxa de depozitare).

 

Pentru fiecare zi în care mașina nu este ridicată, șoferii vor mai achita încă 49 de lei.

 

Așadar este bine de știut că noile măsuri nu se vor aplica imediat, ci va fi o perioadă de grație de 7 zile, iar taxa de ridicare poate fi mai mică, dacă ajungeți în timp la autoturism. Puteți solicita echipei RADP să plătiți taxa pe loc.

Comentarii Facebook