Miercuri 17 Aprilie

Șofer de TIR, bătut la Turda pentru că nu a participat la greva transportatorilor


Un șofer de TIR a fost bătut la Turda pentru că nu a participat la greva transportatorilor.

În data de 09.12.2013, ora 11.25, Secţia 9 Poliţie Rurală Turda a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în zona Parcului Logistic, de pe DN 1 E 81, de pe raza comunei Mihai Viteazu, jud. Cluj, persoane necunoscute, au aruncat cu pietre într-un autotractor, provocând spargerea unui far şi a oglinzilor retrovizoare.

 

Conducătorul auto  a oprit autotractorul, după care, aceleaşi persoane au încercat să-l agreseze fizic pe motiv că nu se alătură grevei transportatorilor.

 

Polițiștii au stabilit că ”respectivul conducător auto conducea autotractorul şi remorca, pe DN 1 E 81, din direcţia Alba spre Cluj-Napoca şi ajungând la o distanţă de circa 150 m, în aval de Parcul Logistic a observat pe partea carosabilă, mai multe persoane care staţionau lângă mai multe autoutilitare pentru transport marfă (TIR-uri), parcate pe marginea drumului. 

 

Acele persoane necunoscute i-au făcut semn conducătorului auto să oprească, iar întrucât acesta nu a oprit autoutilitara, unele dintre persoanele participante la protest au aruncat cu pietre înspre autotractorul său, provocându-i avarii. 

 

În această situaţie conducătorul auto a oprit autotractorul pe marginea drumului, participanţii de grevă solicitându-i să se conformeze şi el acesteia. La refuzul său de a staţiona şi de a participa la greva transportatorilor, persoane necunoscute din cadrul participanţilor la grevă i-au îndoit ştergătoarele de la cabină, iar unul dintre aceştia s-a urcat pe scara laterală a cabinei, l-a prins de geacă încercând să-l tragă jos din cabină, fără a reuşi.

 

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor şi tragerea la răspundere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă  prevăzută şi pedepsită de art . 217 Cod Penal, prejudiciul cauzat fiind de 1.700 lei. 

 

Conducătorul auto nu a formulat plângere prealabilă pentru lovire sau alte violenţe”, precizează polițiștii.

 

Transportatorii au blocat Autostrada Transilvania, la Gilău

Comentarii Facebook