SOC! Conducerea de la Pediatrie 2, dupa acuzatiile unei paciente: Copiii fura globuri si figurine de pe pereti! Pacientii sunt agresivi

 

Conducerea Clinicii de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca a trimis un raspuns in urma acuzatiile lansate de o pacienta, care a descris intr-o scrisoare conditiile de cosmar prin care a trecut in urma unei internari de 3 zile.

 

Managerul Spitalului Clinic de Copii Cluj, Cornel Aldea, a trimis acest raspuns redactiei Stiri de Cluj in urma unei invitatii adresate purtatorului de cuvant al unitatii de a participa la emisiunea Stiri de Cluj LIVE de joi seara, 1 martie. Medicului Calin Lazar i-a fost interzisa, in cele din urma, prezenta in emisiune.

 

Raspunsul de patru pagini contine unele afirmatii socante si a fost redactat in urma constituirii consiliului director al Spitalului Clinic de Copii.

 

Raspunsul nu contine informatii despre declansarea unei anchete interne, dar ii acuza pe pacienti ca fura figurinele de pe pereti, globurile de pe pomul de Craciun, ca sunt agresivi, iar ziaristii, care scriu despre nemultumirile acestora, ca sunt "asa-zisi ziaristi", care ii streseaza pe medici si ii fac sa plece din tara.

 

Experienta de cosmar a unei clujence de la Pediatrie 2: Nu am fost la baie 8 ore de frica sa nu imi cada copilul din pat

 

"Intr-un spital trebuiesc respectate normele de igiena, dezinfectie si de intretinere si de aceea una din masuri este zugravirea interior la anumite intervale de timp; acest lucru se face mai usor prin folosirea culorii albe pe pereti. Asta nu ne-a impiedicat ca in saloane sa aplicam pe pereti figurine cu personaje de poveste, care sa indulceasca sederea micilor pacienti. Doar ca acestea au disparut rand pe rand pana nu a mai ramas niciuna, luate cu grija acasa de catre unii din cei cazati in aceste saloane. Este modalitatea prin care dispar si podoabele puse in pomii de Craciun facuti in fiecare an, prin grija personalului, pentru cei suferinzi ramasi internati de sarbatori. Tot unii dintre locatarii acestor saloane au deteriorat peretii (au murdarit, au scris si au scrijeli peretii), au distrus jaluzelele de la geamuri, puse pentru a-i proteja pe micuti de zilele toride de vara si au taiat plasele de protectie de la geamuri.

Angajatii din Clinina Pediatrie 2 nu uita sa vorbeasca cu pacientii, in limita timpului disponibil se incearca sa se dea cat mai multe informatii, dar timpul este limitat din cauza unui numar foarte mare de pacienti pe care medicul este obligat sa ii vada in cursul diminetii, de multiplele documente medicale pe care trebuie sa le intocmeasca si nu in ultimul rand, de timpul de gandire si de consultare cu alti colegi, necesar la un caz grav, pentru un diagnostic si un tratament cat mai corect. Nu trebuie pierdut din vedere nici timpul lucrat de catre medici peste program, aproape zilnic, pentru a putea face fata solicitarilor si a nu refuza niciun pacient care se adreseaza clinicii.

Presiunile de orice natura la care sunt supusi medicii pot conduce la greseli de ordin medical. Din acest punct de vedere este condamnabila atitudinea unor asa-zisi ziaristii care, in necunostinta de cauza, ponegresc in permanenta si cu orice ocazie corpul medical, intretinand un conflict medic-pacient, creat artificial. Toate cele mentionate mai sus sunt motive pentru care medicii romani pleaca in continuare din tara si aleg sa lucreze in strainatate.

Orice jurnalist care se respecta si care are simt de raspundere adevarat, nu face afirmatii scrise, fara o minima informare asupra problemei pe care doreste sa o dezbata, pentru a fi convins ca toate informatiile primite corespund realitatii. (...) Cati dintre acesti ziaristi si-au pus intrebarea daca nu cumva, unii pacienti si apartinatorii care ni se adreseaza urat, nu cumva au o atitudine nepotrivita, agresiva, suspicioasa, presanta, impulsiva la intalnirea cu medicul, ei insisi iscand situatii neplacute pentru ambele parti?!", a precizat managerul Spitalului de Copii Cluj, Cornel Aldea.

 

Ciiteste AICI tot raspunsul.

 

Povesti de groaza de la Clinica Pediatrie 2! Citeste scrisoarea unei mamici

 

Comentarii Facebook