SMURD -ul a ajuns în 13 minute la accidentul MORTAL din Vâlcele. Dacă se pun și garduri, va fi CRIMĂ!!!

 

Echipajele SMURD și cel al Ambulanței Cluj au ajuns în 13 minute la accidentul din Vâlcele, soldat cu decesul unei tinere de 16 ani. 

 

Am ajuns în 13 minute având în vedere și traficul congestionat. Șoferul SMURD a luat la un moment dat decizia de a trece peste bordurile de pe mijlocul drumului și a ajuns la caz. A căutat o zonă unde s-a putut face trecerea fără probleme”, a declarat Andri Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

 

Întrebat ce s-ar întâmpla în cazul unui accident la Tureni, unde sunt și garduri montate pe mijlocul drumului, Andrei Biriș a spus că: ”Noi avem posibilitatea legală de a interveni, dar numai împreună cu Poliția. S-a întâmplat o singură dată în ultimii 10 ani de a tăia un gard la o intervenție. Noi vom semnala cazul instituției Prefectului, care are posibilitatea de a convoca instituțiile implicate în acest caz, pentru a se lua o decizie în acest caz. Vrem să se traseze un plan de măsuri de intervenție în astfel de cazuri”, a mai spus Andrei Biriș.

 

Noi am făcut de trei ori demersuri inclusiv la Ministerul Afacerilor Interne și la Ministerul Transporturilor, că acel proiect nu e tocmai potrivit în Vâlcele, Feleacu, Tureni sau Păniceni. Am văzut că accesul Salvării a fost ingreunat de faptul că nu reușește să depășească acolo. E o problemă. Noi vom reveni cu o adresă., dar răspunsul lor este că e finanțare europeană și nu se poate schimba proiectul”, a explicat prefectul Gheorghe Vușcan.

 

O fată de 16 ani, Alexandra Filimon, a murit în Vâlcele, cu zile. Ambulanța a trecut peste bordurile de pe DN1 - FOTO

Comentarii Facebook