Sistemul RO-ALERT va fi testat la Cluj. Ce vei primi pe telefon


Sitemul RO-Alert a fost lansat la nivel național în data de 15 septembrie, iar joi, acesta va fi testat la Cluj.

Joi, 20 septembrie 2018, la nivelul judetului Cluj, va fi testat Sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta “RO-ALERT”. IGSU va transmite, in intervalul orar 17.00 - 19.00, un mesaj catre toate UAT-urile continute in geometria formata prin unirea urmatoarelor puncte: punctul aflat la intersectia judetelor Bihor, Alba si Cluj, punctul aflat la intersectia judetelor Bihor , Cluj si Salaj”, anunță ISU Cluj

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Acesta este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Pentru informatii referitoare la configurarea si compatibilitatea dispozitivelor mobile, cat si pentru obtinerea mai multor detalii privind sistemul RO-ALERT, puteți consulta site www.ro-alert.ro.

Comentarii Facebook