Șirul amenzilor aplicate de ISU cluburilor din Cluj continuă. Ce nereguli au mai descoperit pompierii


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj anunță că au efectuat o nouă serie de controale la barurile și cluburile clujene, la sfârșitul acestei săptămâni.

Atât pe timpul programului de zi, cât și pe timp de noapte, au fost controlate inopinat 29 de obiective de către 14 inspectori de prevenire din cadrul ISU Cluj, în cooperare cu efective ale inspectoratelor judeţene de poliţie și jandarmi. De asemenea pe timpul acestor controale au fost efectuate 29 de recunoașteri ale obiectivelor de către opt reprezentanți ai subunităților de intervenție ale ISU Cluj și au fost efectuate și cinci exerciții de evacuare cu persoanlul angajat de pe locul de muncă”, informează ISU Cluj.

În cursul acțiunilor, cadrele Inspecției de Prevenire au depistat un număr de 66 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care patru avertismente și 23 de amenzi, în cuantum de 187 000 lei.

Principalele încălcări ale normelor de securitate la incendiu constatate se referă la: deficiențe privind organizarea activității de apărare împotriva incendiilor, deficiențe privind existența și funcționalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situațiilor de urgență – având caracter tehnic – identificate în obiectiv.

Comentarii Facebook