Sindicatul de la Autostrada Transilvania da in judecata Bechtel, pentru ca a "disponibilizat mascat" 60 de oameni

Liderul sindicatului Transilvania de la Autostrada A3 a anuntat astazi ca sindicatul va da in judecata compania Bechtel pentru ca face disponibilizari mascate.

 

Bechtel le-a desfacut contractul de munca la 60 de angajati, pe motiv ca nu corespund profesional. Contractul de munca le-a fost desfacut, in urma unor evaluari. "Aceste evaluari continua si vor fi dati afara in jur de  200 de oameni. Evaluarile nu sunt legale pentru ca nu sunt prevazute nici in contractul colectiv de munca, nici in regulamentul intern. Sunt de fapt, niste disponibilizari mascate", a declarat Mihai Lup, liderul Sindicatului de la Autostrada Transilvania.

 

Prin urmare, sindicatul a hotarat sa actioneze in instanta Bechtel, pentru a cere anularea deciziilor de desfacere a contractelor de munca, iar oamenii sa fie reangajati.

 

Sindicalistii afliati la Cartel Alfa ii vor trimite si premierului  Emil Boc o scrisoare deschisa. "Emil Boc declara in ultimul timp peste tot ca militeaza pentru mentinerea locurilor de munca, dar ,de fapt,  aceste locuri de munca se desfiinteaza", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, liderul Cartel Alfa Grigore Pop.

 

In prezent, Bechtel mai are aproape 2000 de angajati, dintre care doar 350 lucreaza, restul fiind fie in somaj tehnic, fie in concediu de odihna.

Comentarii Facebook