Sindicalistii din Primaria Cluj se revolta impotriva lui Boc. FNSA strange semnaturi pentru greva generala

Sindicalistii din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, din care fac parte si salariatii din Primaria Cluj, strang semnaturi pentru declansarea grevei generale.

 

Potrivit unui comunicat al FNSA, sindicalistii si-au trimis lista de revendicari la Guvern si au inceput strangerea semnaturilor pentru declansarea protestelor. "FNSA a transmis Guvernului Romaniei nemultumirile si neregulile care macina administratia publica locala precum si revendicarile noastre pentru rezolvarea acestor probleme. In perioada 22.11.2010 - 20.01.2011 se vor strange semnaturi pentru declansarea grevei de avertisment si a grevei generale pe termen nelimitat", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

 

Sindicalistii cer revenirea, din 1 ianuarie 2011, la salariile din 2009, pastrarea celui de-al XIII-lea salariu si a primelor de vacanta. "Cerem respectarea acordurilor si contractelor colective de munca incheiate la nivelul institutiilor publice locale (...) Cerem depolitizarea institutiilor publice, pana la nivelul functiei de prefect", se mai arata in comunicat.

 

Sindicalistii ameninta ca protestele vor avea loc dupa data de 20 ianuarie 2011. FNSA are circa 50.000 de membri in tara, iar in judetul Cluj reuneste sindicalisti din primariile Cluj-Napoca, Apahida, Gherla, Huedin, Dej, Campia Turzii, Floresti, dar si din Consiliul Judetean sau Muzeul de Arta.

Comentarii Facebook