Sindicalistii din Administratie ii cer lui Basescu si Boc sa "opreasca genocidul social si dezastrul din administratie"


Sindicalistii din Administratie ii cer, printr-un memoriu, lui Basescu, Boc si Parlamentului sa "opreasca genocidul social si dezastrul din administratie", pentru ca altfel miscarile de revolta nu vor putea fi evitate.

 

"Biroul Executiv al FNSA a analizat efectele produse de actele normative care fac referire la soarta salariatilor din sectorul bugetar, asumate de catre Guvernul Romaniei la sfarsitul anului 2009, a celor din anul 2010 - noul proiect de lege privind salarizarea unitara, precum si proiectul de lege pentru salarizarea bugetarilor pe anul 2011, si atrage atentia asupra situatiei dezastruoase in care au fost adusi salariatii din administratia publica locala. Va solicitam ca prin pozitia pe care o aveti sa opriti acest genocid social si dezastrul din administratia publica locala, evitand astfel declansarea unor revolte populare care pot arunca tara intr-o situatie fara precedent", sustine in memoriu conducerea Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie.

Sindicalistii se plang de faptul ca din 2009 au pierdut, prin Legea nr. 330, privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, premiul lunar de 10 la suta, premiul lunar de 2 la suta pentru personalul contractual si premiul anual de 5 la suta din fondul de salarii.

De asemenea, in 2010, sindicalistii din administratie au pierdut aproape 50% din salariu prin desfiintarea sporurilor de dispozitiv si de stabilitate, care, in functie de vechime, reprezenta jumatate din salariu.

"Tot la inceputul anului 2010, aproximativ 20 la suta din personalul acestui sector de activitate a mai pierdut 15 la suta din salariul de baza, prin eliminarea salariului de merit, stimulent care se acorda de zeci de ani salariatilor merituosi", mai sustin reprezentantii FNSA.

Sindicalistii se plang ca, prin reducerea salariilor si disponibilizarile puse in practica la cererea Ministerului Muncii, volumul de munca a crescut si foarte multi salariati au ales sa plece din administratiile locale. Din primaria din Cluj-Napoca, au plecat deja 17 persoane si se anunta si alte demisii.

FNSA se teme ca din 2011, sindicalistii din administratia locala vor mai pierde inca 17% din salariou, prin neplata celui de-al 13 -lea salariu.

Comentarii Facebook