Sindicalistii din administratie ies in strada

Functionarii din administratia publica vor demara de saptamana viitoare protestele, nemultumiti de disponibilizarile anuntate de Guvern.

 

Conducerea Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a inceput astazi strangerea de semnaturi pentru declansarea miscarilor de protest. Daca mai mult de jumatate dintre sindicalisti vor fi de acord cu inceperea protestelor, saptamana viitoare functionarii din administratie vor participa la mitinguri si pichetari in toate marile orase ale tarii.

 

Liderul FNSA, Valer Suciu, a declarat ca miscarile vor continua cu proteste in Capitala, in fata sediului Ministerului Muncii, dupa care se va trece la greva de avertisment si apoi la cea generala. Un calendar exact al actiunilor sindicale va fi stabilit saptamana viitoare.

 

Liderii FNSA sunt nemultumiti ca nu au fost luate in considerare propunerile pe care le-au facut la legea salarizarii unice si de intentia Guvernului de a disponibiliza 17.000 de angajati din administratia locala.

 

"Pana la aceasta data nu am primit niciun raspuns si nici nu am vazut vreo reactie favorabila la demersurile noastre din partea M.A.I. si a Guvernului Romaniei. Din aceste motive, Biroul Executiv al F.N.S.A. a hotarat sa trecem la actiuni de protest", se arata in comunicatul semnat de Valer Suciu, presedintele Federatiei.

 

FNSA reuneste circa 46 de mii de functionari din primarii, Consilii Judetene, dar si alte institutii locale.

Comentarii Facebook