Și la Cluj se practică căsătoriile pentru obținerea cetățeniei. Costă 500 de euro

 

Zeci de bărbaţi din țări precum Nigeria, Bangladesh, Albania, Sudan sau Republica Moldova negociază obținerea cetățeniei cu femei din România, anunță Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

 

Astfel, pentru sume cuprinse între 300 şi 500 de euro, au fost aranjate, în 2013, 37 de căsătorii de căsătorii de convenienţă, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Dolj, Cluj, Prahova şi Iaşi.

 

Străinii se căsătoresc cu persoane din România, pentru a putea ajunge fără viză în Uniunea Europeană. Aceștia provin din țări precum Nigeria, Egipt, Bangladesh, Turcia, Sudan, Republica Dominicană, Pakistan, Iordania, Maroc, Liban, Ghana, Camerun, Tunisia, Ucraina, Republica Moldova şi Albania.

 

Afacerile se încheie pe Facebook, iar apoi bărbații pleacă mai departe în UE, unde își caută un loc de muncă la negru.

 

Aurelia, 44 de ani, s-a căsătorit cu camerunezul Joseph, de 37 de ani. Românca are 3 copii, iar în urma audierilor ea a dezvăluit totul. ”M-a cerut în căsătorie prin intermediul calculatorului. El a scris pe Google translate, în franceză, dacă vreau să mă căsătoresc cu el, calculatorul a tradus în româneşte, iar eu am acceptat. Ne înțelegem prin semne”, a spus femeia.

 

Un alt bărbat s-a însurat cu o femeie din Republica Moldova, care îi achită datoria la întreţinere.

 

Verificările sunt atente în cazul acestor căsătorii, iar, dacă polițiștii stabilesc că totul este legal, cetățeanului străin i se acordă drept de şedere de până la cinci ani pe teritoriul României şi o carte de rezidenţă temporară, care îi permite să călătorească fără viză în spaţiul Uniunii Europene, însoţit de soţ sau soţie, scrie Mediafax.

 

Altfel, cetățeanul străin este returnat în termen de 30 de zile.

Comentarii Facebook