Vicepremierul: Vor fi finalizate două loturi din Autostrada Turda-Sebeș



Vicepremieurl Sevil Shhaideh a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate, care sunt țintele pe care guvernul și le-a asumat, la nivel de infrastructură în România.

Astfel, conform acesteia, în 2017 se vor finaliza două loturi din autostrada Turda-Sebeș.

„Anul acesta finalizăm 90,3 kilometri de autostradă. Lugoj – Deva, lotul 2, lotul 3, lotul 4, Sebeș – Turda, lotul 3, lotul 4 și pe București – Brașov, tronsonul București – Ploiești, legatăra cu orașul. Anul acesta vor fi construite. Noi le finalizăm. Pe drumurile naționale, finalizăm modernizarea a 275 de kilometri, cu finanțare 100% asigurată, fie că este din fonduri europene sau buget de stat”, a spus vicepremierul, citat de stiripesurse.ro

Lucrările la această autostradă sunt finanţate din fonduri europene, acestea fiind fazate astfel încât să fie alocați bani atât din perioada de programare 2007-2013, cât şi din perioada 2014-2020.

Conform Ministerului Transporturilor, valoarea totala a fazei I a Proiectului, este de 986,2 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 802,7 milioane lei. Din această sumă, 85% ( 682,3 milioane lei) reprezintă bani europeni, din Fondul de Coeziune, iar diferenţa de 303,9 milioane lei este asigurată de la bugetul de stat.

Comentarii Facebook