Angajatii Sensiblu Cluj nu au respectat regulile de buna practica farmaceutica- rezulta din cercetarea Sensiblu-Vezi VIDEO

In urma anchetei preliminare efectuata de Sensiblu, dupa ce OPC a amendat compania farmaceutica pentru  ca a vandut  unei mamici lapte praf expirat, iar acesta a ajuns cu fetita de doua saptamani la spital, a rezultat ca personalul farmaciei Sensiblu din cartierul clujean Manastur "nu a respectat regulile de buna practica farmaceutica. Acesta nu a verificat data de expirare la momentul eliberarii produsului din farmacie si nu a tinut cont de procedurile de manipulare si gestionare a produselor expirate" , se arata intr-un comunicat al companiei.

 

 

La restul farmaciilor, Sensiblu a constat ca in procesul de ambalare si predare a produselor farmaceutice expirate desfasurat in cursul saptamanii trecute, personalul angajat nu a respectat intru-totul conditiile impuse de Legea nr. 339/ 2005 cu privire la regimul juridic al substantelor si preparatelor psihotrope.

 

Compania a solicitat firmei care a preluat medicamentele expirate sa nu recurga inca la distrugerea lor, pentru a putea stabili cu exactitate produsele si cantitatile pentru care Sensiblu va cere aprobare de la Ministerul Sanatatii. Si asta intrucat "La o prima verificare, este vorba doar de cateva cutii de produse (majoritatea continand fractii)", se mai arata  in comunicat.

 

Acestea sunt rezultatele preliminare ale cercetarii,  compania urmand sa continue verificarile. Angajatii gasiti vinovati vor fi sanctionati, sanctiunile putand sa mearga pana la desfacerea contractului de munca.

 

Va reamintim ca lantul farmaceutic Sensiblu a fost amendat de OPC cu 20 de mii de lei, dupa ce o farmacie din cartierul clujean Manastur i-a vandut unei mamici lapte praf expirat, iar acesta a ajuns in spital cu fetita de numai doua saptamani. Inspectorii OPC au inceput o serie de controale si au confiscat 675 de kilograme de medicamente si cosmetice expirate de la 10 farmacii Sensiblu din Cluj.

 

 

Cititi si articolele:

Farmacie amendata la Cluj pentru ca vindea medicamente expirate

Laptele praf expirata care a bagat in spital un copil de doua saptamani provine de la Sensiblu

675 de kg de medicamente si cosmetice expirate au fost confiscate de la sensiblu in urma controalelor OPC Cluj

 

 

 

 

Comentarii Facebook