Senatul UBB Cluj acuza Ministerul Educatiei de "proceduri samavolnice"

Senatul UBB Cluj respinge "procedura samavolnica" a Ministerului Educatiei de a desemna profesori in consiliile de atestare a titlurilor si de acordare a finantarilor.

 

Potrivit unei declaratii a Senatului Universitatii Babes-Bolyai (UBB) Cluj, persoanele desemnate de Ministerul Educatiei incepand cu 2011 sunt "fara opera si autoritate profesionala, civica si morala".

 

"Ministerul Educatiei este asistat, in exercitarea atributiilor legale, de consilii ale atestarii titlurilor, finantarii, cercetarii stiintifice, formate din profesori universitari. Universitatile au fost solicitate sa propuna candidati dintre personalitatile stiintifice si culturale, profesori universitari. In 2011, ministerul a renuntat la aceasta traditie, recurgand la desemnarea de cadre didactice fara recomandarea Senatelor universitare, dintre persoane fara opera si autoritate profesionala, civica si morala, selectate dupa criterii extrauniversitare", se arata in declaratia adoptata de Senatul UBB.

 

Potrivit reprezentantilor UBB, prevederea privind desemnarea cadrelor didactice in diverse consilii la nivel national era o cutuma care a functionat in ultimii 20 de ani. "Senatul UBB respinge procedura samavolnica practicata de minister in desemnarea consiliilor si cere revenirea la normal in invatamantul superior din Romania", se mai arata in declaratia Senatului.

Comentarii Facebook