Selecționerul Cristoph Daum, criticat dur de Duckadam: Mă așteptam să își dea demisia până acum


Fostul portar Helmut Duckadam a declarat, luni, că selecționerul Cristoph Daum este un pariu pierdut pentru naționala româniei, precizând că se aștepta ca acesta să își dea demisia până acum.

"Christoph Daum a fost un pariu pierdut pentru națională, încă de acum câteva luni. Mie îmi pare rău, pentru că l-am apreciat. L-am urmărit când a antrenat în Germania și mi s-ar fi părut normal și mă așteptam să își dea demisia până acum, cel puțin după înfrângerile cu Polonia, pentru a da posibilitatea următorului selecționer să își alcătuiască echipa pentru preliminariile Campionatului European. El e un antrenor foarte bun, dar la echipe de club. A avut rezultate remarcabile în Germania și Turcia. Dar nu a antrenat niciodată o echipă națională și a venit într-un fotbal pe care nu-l cunoștea înainte doar cu câteva săptămâni de primul joc oficial. Chiar dacă a afișat un calm la început, după aceea la conferințele de presă s-a văzut agitația lui. Am avut și eu o discuție cu dânsul la început și era destul de dezamăgit de ce a găsit aici", a spus fostul portar, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că oficialii FRF au pierdut șansa de a-l pune selecționer pe Ladislau Boloni și precizează că mai mult ca sigur înlocuitorul lui Daum va fi un antrenor român.

"Noi zicem hai să schimbăm, dar nu ne gândim și pe cine punem. Și cred că de aici a fost și acest eșec cu Christoph Daum. Cei care hotărăsc acest lucru (n.r. — numirea selecționerului) trebuie să facă o analiză bună și nu să pună pe cineva doar de dragul de pune unul pe placul spectatorilor. Sper să nimerească acel antrenor. Dar va fi greu, eu la ora actuală nu aș putea numi un antrenor, sincer. Cu siguranță nu se va mai încerca varianta unui antrenor străin. Se va merge pe mâna unui român. Eu cred că federația a ratat o ocazie când Ladislau Boloni a fost liber de contract. Atunci cei de la FRF trebuiau să îi propună postul de selecționer. Nu au făcut-o, iar acum el are un angajament și cred că această șansă s-a pierdut", a menționat Helmuth Duckadam.

Comentarii Facebook