Seful Vamilor acuzat ca a luat mita prin intermediul omului de afaceri clujean Liviu Florian

UPDATE (ORA 13.35)

 

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, seful Vamilor, Radu Margineanu, a fost pus sub invinuire in dosarul de trafic de influenta de la Vama Halmeu. El este acuzat de luare de mita.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Seful Autoritatii Nationale Vamale, Radu Margineanu, este audiat de procurorii DNA Bihor intr-un dosar in care este acuzat ca a luat mita ca sa o numeasca pe Nicoleta Dobrescu in functia de sef al Vamii Halemu.

 

In dosar mai sunt cercetati Ioan Savu, om de afaceri acuzat de doua infractiuni de complicitate la trafic de influenta, Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin dutty-free din vama Halmeu, acuzat de doua infractiuni de complicitate la cumparare de influenta, si omul de afaceri clujean Liviu Florian, acuzat de trafic de influenta.

 

Liviu Florian este acuzat ca a pretins si primit de la Nicoleata Dobrescu 130.000 euro, promitandu-i ca, in baza influentei pe care o are asupra sefului Agentiei Nationale a Vamilor (ANV) il va determina pe acesta sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu. Femeia a fost delegata in funcţia de sef al Biroului Vamal Halmeu, prin ordin al sefului ANV in data de 23 septembrie 2009. "In demersul de strangere a sumei de 130.000 euro, angajata Biroului vamal Halmeu a fost ajutata de inculpatul Nitu Ioan Romeo care a colectat sume de bani de la camatari sau persoane care se ocupa cu traficul ilicit de tigari", se mai spune in comunicat.

Dupa ce delegatia femeii in fruntea Biroului Vamal Halmeu a expirat, "inculpatul Florian Liviu, cu complicitatea inculpatului Savu Ion, a pretins de la aceasta, suma de 300.000 euro, promitandu-i ca in baza influentei pe care o are asupra sefului ANV si vicepresedinte al ANAF, il va determina pe acesta din urma sa o numeasca din nou in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu", potrivit procurorilor.

Cei trei oameni de afaceri au fost arestati pentru 29 de zile.

Comentarii Facebook