Șeful TVR, Stelian Tănase, vine la Cluj pentru a analiza situația tensionată de la TVR Cluj

 

Directorul general al TVR, Stelian Tănase, vine joi, 18 iunie, la Cluj pentru a discuta cu angajații de la TVR Cluj, aflați în conflict deschis cu directorul Romeo Couți.

 

Tănase se va întâlni cu sindicaliștii și le va asculta problemele, urmând să ia o decizie ulterioară. Angajații sunt încrezători că acum vor scăpa de directorul contestat.

 

Sindicatele au făcut memorii în luna februarie 2015 către conducerea centrală a TVR și au reclamat faptul că directorul Romeo Couți a transformat instituția în propria ”feudă”. Cu toate acestea, directorul TVR Cluj, Romeo Couți, a rămas în funcție și chiar a trecut cu bine de evaluarea Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

 

Couți a obținut minim 75 de puncte în urma evaluării, în caz contrar postul lui ar fi fost scos la concurs. 

 

Romeo Couți rămâne coordonator cu atribuții de director la TVR Cluj, dar are de gestionat un război cu angajații. Sindicatele din TVR Cluj au redactat un memoriu prin care îl acuză de haosul din instituție, de faptul că nu se mai produc emisiuni pentru că nu sunt bani și de lipsa de viziune. 

 

Couți mai este acuzat și că a implicat instituția regională, în proiecte care au vizat realizarea de emisiuni în Spania, Ucraina, Republica Moldova sau Polonia. 

 

Citește AICI acuzațiile sindicatelor.

Comentarii Facebook