Politistii din Cluj sunt sicanati de sefi, care vor sa lase impresia ca protestul lor a fost un esec! Agentii sustin ca au dat amenzi mai putine


Sefii politiei din Cluj incearca sa minimalizeze protestul angajatilor, care au anuntat ca astazi vor da cu 25% mai putine amenzi, proportional cu cat le-au fost reduse lefurile.

"Activitatea politistilor clujeni se desfasoara in conditii normale, potrivit planificarii zilnice, iar intreg personalul isi exercita atributiile in conformitate cu prevederile legale, pentru asigurarea serviciului public in folosul cetatenilor. Efectivele Inspectoratului de Politie Judetean Cluj asigura masurile necesare pentru mentinerea ordinii si linistii publice, prevenirii si combaterii faptelor de natura contraventionala sau penala, precum si pentru desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta", anuntat conducerea IPJ Cluj intr-un comunicat.

In acelasi document se precizeaza faptul ca "politistii de ordine publica si politie rutiera care au executat azi serviciul in schimbul de dimineata au intervenit la 46 solicitari primite de la cetateni, au constatat in flagrant 3 infractiuni si au aplicat 95 sanctiuni contraventionale in valoare de 14.140 lei".

Sefii politiei Cluj vor sa demonstreze ca ordinea publica nu a fost afectata si cetatenii nu au avut de suferit de pe urma protestului facut de politisti.

50 de membri ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Biroul Teritorial Cluj, au participat astazi la protestul organizat in centrul orasului. Ei sunt nemultumiti de reducerea salariului si cer sa fie lasati sa desfasoare si alte activitati pentru a castiga mai multi bani.

Lidetul SNPPC, Biroul Cluj, agentul principal Dorel Frent, a declarat ca potrivit noii grile de salarizare politistii sunt asimilati bibliotecarilor, fara a se tine cont de riscurile la care se supun.

Pe langa politistii care au protestat in strada, oamenii legii si exprimat dezaprobarea fata de masurile Guvernului si la locul de munca: au aplicat cu 25% mai putine amenzi.

Comentarii Facebook