Sefii Bechtel, urmariti penal pentru accidentul de pe autostrada Transilvania, din octombrie 2009. Un muncitor a cazut de la 20 de metri si a murit pe loc


Conducerea Bechtel este urmarita penal pentru accidentul de pe autostrada Transilvania, din octombrie 2009, cand un barbat si-a pierdut viata dupa ce a cazut de la inaltimea de 20 de metri, de pe un viaduct.

Sesizarea penala a fost facuta in acest caz de Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj, care a facut o ancheta finalizata in luna decembrie 2009.

Pe baza acesteia si a cercetarii facute ulterior, la inceputul lunii septembrie, Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj a dispus inceperea urmaririi penale impotriva conducerii companiei Bechtel si a directorului de atunci Michael Mix.

Potrivit inspectorilor ITM Cluj, macaraua pe care lucra angajatul Bechtel nu avea toate avizele de punere in functiune, iar componentele de securitate nu functionau. In plus, macaraua putea sa ridice doar 254 de kilograme, dar blocul actionat in momentul accidentului avea cu 50 de kg mai mult.

Accidentul de munca de la Autostrada Transilvania a avut loc in 9 octombrie. Patru muncitori, printre care si sudorul Sebastian Gheorghe Bubau, in varsta de 47 de ani, incercau sa fixeze un bloc de beton pe post de bordura la marginea viaductului. Din cauza greutatii prea mari macaraua s-a rasturnat, antrenand si caderea munctorului, care a murit.

Comentarii Facebook